Βγήκαν τα απορριμματοφόρα στους δρόμους! Σε τρεις μέρες θα έχει καθαρίσει η πόλη

Από τη νύχτα ξεκίνησε η αποκομιδή των σκουπιδιών

Μετά την ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ ότι οι εργαζόμενοι στους δήμους αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους τα απορριμματοφόρα βγήκαν στους δρόμους και από τη νύχτα ξεκίνησε η αποκομιδή των τόνων σκουπιδιών που όλες αυτές τις μέρες έχουν προκαλέσει μια αποπνικτική ατμόσφαιρα μέσα στη βρώμα και τη δυσωδία.

Διαβαστέ επίσης: Τέλος στην απεργία έβαλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ! 24ωρες βάρδιες για να μαζευτούν τα σκουπίδια

Τα απορριμματοφόρα των δήμων εκτελούν ενισχυμένα δρομολόγια ώστε τις επόμενες τρεις – τέσσερις μέρες να έχουν καθαρίσει οι δρόμοι και να έχουν απολυμανθεί οι κάδοι απορριμμάτων.

Η ανυπόφορη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τα σκουπίδια, επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο από τον αφρικανικό καύσωνα που σαρώνει τη χώρα και κορυφώνεται αύριο Σάββατο, με το θερμόμετρο να φτάνει ακόμα και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης: Kαμίνι σήμερα η χώρα: Καύσωνας και αφρικανική σκόνη-Πού θα χτυπήσει κόκκινο το θερμόμετρο

Μετά την αποκομιδή των σκουπιδιών είναι απαραίτητη η απολύμανση των κάδων που σημαίνει ότι ενδέχεται να επιστρατευτούν υδροφόρες των δήμων για να καθαρίσουν και τους δρόμους που έχουν ποτίσει με υγρά από τα οργανικά απορρίμματα που είχαν ξεχειλίσει από τους κάδους.

Η απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ για αναστολή της απεργίας

Πάνω από δύο ώρες διήρκησε την Πέμπτη το απόγευμα η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν πολλές και διαφορετικές προτάσεις, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το αν θα έπρεπε να συνεχιστεί η απεργία εν μέσω καύσωνα με τους τόνους σκουπιδιών να δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για την δημόσια υγεία.

Η πλειοψηφία τελικά αποφάσισε την λήξη των κινητοποιήσεων κι έτσι ξεκίνησε αμέσως η αποκομιδή των σκουπιδιών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top