Ο φονικός εγκέλαδος απομάκρυνε τη Λέσβο από τη Χίο κατά 4,4 εκατοστά-Γιατί δεν πρέπει να εφησυχάζουν οι κάτοικοι

Τι μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o Κώστας Καζακόπουλος

Ο πρόσφατος σεισμός στη Λέσβο μετακίνησε το νησί, κατά 4,4 εκατοστά. Τα ευρήματα των σεισμολόγων θα αναλυθούν σε συνέδριο την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο Κώστας Καζακόπουλος «πρόκειται για ένα εντυπωσιακό φαινόμενο, το οποίο είναι μη ορατό στο γυμνό μάτι. Οι επιστήμονες μέτρησαν την απόσταση μεταξύ Χίου και Λέσβου και παρατήρησαν ότι έχει απομακρυνθεί κατά 4,4 εκατοστά από τον μεγάλο σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στις 12 Ιουνίου».

«Ωστόσο, αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, καθώς σε όλους τους μεγάλους σεισμούς παρατηρούνται μετατοπίσεις των μεγάλων μαζών πάνω στον φλοιό της γης. Για παράδειγμα στην Λευκάδα στον μεγάλο σεισμό των 6,4 ρίχτερ που έγινε τον Νοέμβριο του 2015,  υπήρξε μετατόπιση του νησιού κατά 36 εκατοστά», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

«Στην Λέσβο οι επιστήμονες ησύχασαν κάπως μετά τον μεγάλο μετασεισμό των 5,2 Ρίχτερ που έγινε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Ωστόσο, οι κάτοικοι δεν πρέπει να εφησυχάζουν, καθώς η ακολουθία των μετασεισμών συνεχίζεται και μέχρι στιγμής έχουν γίνει 700 μετασεισμοί», τόνισε ο Κώστας Καζακόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top