Στην επιφάνεια το "μαύρο κουτί" του Mirage 2000- Θα αποκαλύψει τι έριξε το αεροσκάφος στις Σποράδες

Ο πιλότος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα κι εγκατέλειψε το μαχητικό έγκαιρα- Πρώτη Ανάρτηση 16-06-2017 20:01

Τη Δευτέρα 29/05, στις 12:18, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης, ο νούμερο 2 ζεύγους αεροσκαφών Μ-2000 της 332Μ εγκατέλειψε ασφαλώς το αεροσκάφος, που παρουσίασε βλάβη, νότια των Σποράδων, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές.

Ο χειριστής του Mirage 2000 χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, ώστε να καταφέρει να εγκαταλείψει το αεροσκάφος έγκαιρα.

Το αεροπορικό αυτό ατύχημα θεωρείται, μέχρι σήμερα, δύσκολο να εξηγηθεί, φως, όμως, αναμένεται να ρίξει το μαύρο κουτί του αεροσκάφους, που εντοπίστηκε σε βάθος 580-600 μέτρων, ανελκύστηκε και εστάλη στη Γαλλία. Εκεί, θα ανοιχτεί από τους τεχνικούς, ώστε να αξιοποιηθούν τα δεδομένα του, για την ανασύνθεση των τελευταίων λεπτών του αττυχήματος. Το ατύχημα πιθανολογείται ότι σημειώθηκε μετά από βλάβη στον κινητήρα.

Στην ανέλκυσή του, συμμετείχαν μέλη της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας, που συγκροτήθηκε για τη Διερεύνηση του Αεροπορικού Ατυχήματος, υποβρύχιοι αποστολείς της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρύχιων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της ΠΑ και ερευνητικό προσωπικό του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το οποίο είχε και την ευθύνη υλοποίησης της ανέλκυσης.

Ενώ αρχικά το αεροσκάφος είχε εντοπιστεί σε βάθος 60-80 μέτρων, η κλίση του ήταν πολύ μεγάλη. Από τα ρεύματα παρασύρθηκε και το βάθος από το οποίο τελικά ανελκύστηκε από τα 580-600 μέτρα!

Η ανέλκυση του μαύρου κουτιού ολοκληρώθηκε χθες, Πέμπτη, το μεσημέρι, ενώ κάποια από τα κομμάτια του μαχητικού αεροσκάφους που ανελκύστηκαν, μπορεί να χρησιμοποιηθούν ξανά ως ανταλλακτικά.

Η επιχείρηση είναι ιδιαίτερα δαπανηρή και δεν θα συνεχιστεί, ενώ εκτιμήθηκε ότι οι πτέρυγες του αεροσκάφους δεν χρειάζεται να έρθουν στην επιφάνεια, καθώς δεν θα προσφέρουν κάτι περαιτέρω στις έρευνες.

 

Διαβάστε επίσης:

Πτώση αεροσκάφους Mirage 2000 στις Σποράδες!

ΑΥΤΟΣ είναι ο 28χρονος πιλότος του Mirage που κατέπεσε στη Σκόπελο

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Super-Puma διασώζει τον πιλότο του Mirage 2000

ΘΑΥΜΑ! Το Mirage προσθαλασσώθηκε μόνο του μετά το ατύχημα

Έπεσε ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος στις Σποράδες και οι Τούρκοι έκαναν "ΠΑΡΤΙ" στον ελληνικό ουρανό!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top