Το STAR στη Βρίσα της Λέσβου: Οι καταστροφές, οι συλλήψεις και τα... επιδόματα!

Ένα ολόκληρο χωριό χάθηκε στα χαλάσματα - Έκτακτη σύσκεψη με τον Σπίρτζη στο νησί

Το STAR βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο χωριό Βρίσα της Λέσβου, που επλήγη από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το βράδυ της Τρίτης ο δημοσιογράφος Λάμπρος Δεμερτζής  μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και στην Μάρα Ζαχαρέα όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, όπου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σύσκεψη στελεχών της περιφέρειας με τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, για να δουν πως θα αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση.

Ο δημοσιογράφος του Star φορώντας κράνος, τόνισε ότι «οι οδηγίες των αρχών λένε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί το 48ωρο από τον δυνατό σεισμό, το χωριό είναι αποκλεισμένο για όλους. Μόνο στα τηλεοπτικά συνεργεία επιτρέπεται να βρίσκονται εκεί, αλλά με όρους».

«Σύμφωνα με το συντονιστικό, μέχρι στιγμής εξετάστηκαν 250 σπίτια, εκ των οποίων τα 150 πρέπει να κατεδαφιστούν και δεν είναι πλέον κατοικήσιμα. Σε κάποια έχουν χαραχτεί κίτρινες γραμμές,  γεγονός που σημαίνει ότι χρήζουν διόρθωσης, ενώ για άλλα αποφασίστηκε ότι μπορούν να κατοικηθούν»,πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όσοι πλησιάζουν το χωριό, προσπαθώντας να μπουν στα κατεστραμμένα σπίτια τους για να πάρουν χρήματα, πολύτιμα αντικείμενα και τιμαλφή  το κάνουν μόνο με την βοήθεια πυροσβεστών και αστυνομικών», είπε ο Λάμπρος Δεμερτζής .

«Όλες οι είσοδοι του χωριού Βρίσα είναι αποκλεισμένες. Υπάρχουν φαινόμενα πλιάτσικου. Έγιναν ήδη τρεις συλλήψεις στην εκκλησία, την οποία προσπάθησαν να ληστέψουν», είπε ο δημοσιογράφος, τονίζοντας ότι «πολλές ζημιές υπάρχουν επίσης στα χωριά Αμπελικό, Πλωμάρι, Ακράσι, Παλαιοχώρι, Πολιχνίτο».

Στην περιοχή αναμένεται μεγάλος μετασεισμός για να εκτονωθεί η ενέργεια, σύμφωνα με σεισμολόγους που έχουν πάει στο νησί.

Αύριο Τετάρτη τα εξεταστικά κέντρα σε Χίο και Λέσβο θα παραμείνουν κλειστά και δεν θα πραγματοποιηθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Επίσης, όπως είπε ο Λάμπρος Δεμερτζής, υπήρξε εντολή αμέσως μετά την καταγραφή των ζημιών να δοθεί το επίδομα που είναι για τις επισκευές σπιτιών,ενώ θα δοθεί και επίδομα ενοικίου στους πληγέντες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top