Κοντά στο ΔΟΛΟΦΟΝΟ του 11χρονου Μάριου η αστυνομία-Το γλέντι της ντροπής για τη μη προφυλάκιση Ρομά

Γκέτο βίας και συμμοριών η Δυτική Αττική

Κοντά στο ΔΟΛΟΦΟΝΟ του 11χρονου Μάριου η αστυνομία

Παγωμένη από τον τρόμο και την οδύνη είναι η κοινή γνώμη μετά τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου μέσα στο προαύλιο του σχολείου του κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής από αδέσποτη σφαίρα. Η ΕΛΑΣ εξαπέλυσε χθες τεράστια επιχείρηση στην περιοχή με κατ’ οίκον έρευνες, ενώ εξετάζει και τις μαρτυρίες ότι τη στιγμή του τραγικού περιστατικού σε σπίτι πολύ κοντά στο σχολείο γινόταν γλέντι με πυροβολισμούς.

Όπως αναφέρει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος το γλέντι αυτό γινόταν για τη μη προφυλάκιση κόρης γνωστού Ρομά, η οποία κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών και γινόταν στην οδό Μόρνου ακριβώς δίπλα από το 6ο Δημοτικό Σχολείο.

Η γυναίκα είχε συλληφθεί πριν μερικές μέρες με άλλα άτομα για διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης, όμως ο ανακριτής την άφησε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Έτσι ο πατέρας της αποφάσισε να το... γλεντήσει και μετά τις 21:30 άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί, ο κρότος των οποίων έφτανε μέχρι το σχολείο της οδού Βαρελά, όπου γινόταν η σχολική γιορτή.

Κάτοικοι της περιοχής μάλιστα τηλεφώνησαν το βράδυ της Πέμπτης στην αστυνομία για να καταγγείλουν άσκοπους πυροβολισμούς, αλλά το κακό είχε γίνει.

Ο μικρός Μάριος στις 21:30 ακριβώς σωριαζόταν στο προαύλιο του σχολείου του, προφταίνοντας να ψελλίσει μόνο ένα «βοήθεια» στην έντρομη μητέρα του, ενώ αίμα έτρεχε από το κεφάλι του, με τους παρευρισκόμενους να πιστεύουν αρχικά ότι το παιδί λιποθύμησε και χτύπησε το κεφαλάκι του.

Στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης της ΕΛΑΣ, πάνοπλοι άνδρες των ΕΚΑΜ και της ασφάλειας εισέβαλαν σε σπίτια στην οδό Μόρνου. Σε ένα από αυτά μάλιστα εκτιμάται ότι έγινε το γλέντι της ντροπής με τους πυροβολισμούς.

Από τις προσαγωγές που έγιναν ξεχωρίζουν αυτή μιας γυναίκας και δύο ανδρών, ηλικίας 25 και 50 ετών, καθώς φέρονται να σχετίζονται με την οικογένεια που έκανε το γλέντι.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε γίνει γνωστό αν κάποιος από τους τρεις προσαχθέντες συμμετείχε στους πυροβολισμούς.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία είναι κάποιο ή κάποια από τα άτομα που πυροβόλησαν να εξαφανίστηκαν μόλις έμαθαν ότι έπεσε νεκρό ένα παιδί από σφαίρα σε διπλανό σχολείο.

Γκέτο βίας και συμμοριών η Δυτική Αττική

Οι κάτοικοι του Μενιδίου και των γύρω περιοχών εξοργισμένοι τονίζουν ότι αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Οι περισσότεροι αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε σχολεία που βρίσκονται δίπλα από στέκια ανεξέλεγκτων ομάδων Ρομά που οπλοφορούν και πυροβολούν ανενόχλητοι κατά τη διάρκεια γλεντιών.

Είναι άπειρες οι φορές, όπως λένε, που οι κλήσεις τους στην αστυνομία για διατάραξη κοινής ησυχίας από πυροβολισμούς πέφτουν στο κενό διότι δεν έχουν ουσιαστικά τη δυνατότητα να ελέγξουν τα περιστατικά.

Ναρκωτικά, εκβιασμοί, λαθραία τσιγάρα, πορνεία, οπλοκατοχή και ληστείες είναι η καθημερινότητα των κατοίκων στις περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Μάλιστα όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ από εκεί πηγάζει το μεγαλύτερο μέρος του εγκλήματος που απασχολεί ολόκληρη την Αττική. Συμμορίες με έδρα το Μενίδι, το Ζεφύρι, τα Άνω Λιόσια δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Αθήνα.

Έμποροι ναρκωτικών επιστρατεύουν ανήλικους Ρομά για να τους φέρνουν ναρκωτικά που έχουν κρυμμένα κάτω από το έδαφος σε χωράφια. Τεράστιο είναι επίσης το πρόβλημα με τις κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top