Σε ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ το ελληνικό πολεμικό ναυτικό- Οι Τούρκοι θα "περικυκλώσουν" το Καστελόριζο

Κλιμακώνεται η ένταση στο Αιγαίο

Όσο η Τουρκία με φρεγάτες, περιπολικά και ελικόπτερα επιχειρεί να προκαλέσει...ασφυξία στο Καστελόριζο, οι στρατιωτικές μας δυνάμεις φυλούν άγρυπνα την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.

Απέναντι στα τουρκικά πλοία που θα επιχειρήσουν να  "περικυκλώσουν " το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου, βρίσκονται σε... θέση μάχης οι δυνάμεις του ελληνικού πολεμικού ναυτικού. Μια... βεντάλια υπερσύγχρονων υποβρυχίων, των «σιωπηλών φονιάδων», όπως αποκαλούνται, έχει απλωθεί στο βυθό του Αιγαίου, στοχοποιώντας 24 ώρες το 24ωρο τις θέσεις του τουρκικού στόλου.

Ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, κ. Ιωάννης Μάζης, λέει στο Star ότι «η νομική επιρροή στη δημιουργία της ελληνική ΑΟΖ στη νοτιοανατολική Μεσόγειο μέχρι την Κύπρο είναι καθοριστική, είναι αυτή, δηλαδή, ιδιαίτερα της Στρογγύλης, του τελευταίου μικρού νησιού, η οποία επιτρέπει τη συνένωση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της κυπριακής Δημοκρατίας, με την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ελλάδος».

Μια.. ηχηρή απάντηση στην  προκλητικότητα των Τούρκων έδωσε σήμερα, Τρίτη, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας, βγαίνοντας στο Αιγαίο με την Πυραυλάκατο "Γρηγορόπουλος".  Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, μαζί τον Δημήτρη Βίτσα και τον αρχηγό Γενικού Επιτελείου εθνικής Άμυνας, Ναύαρχο Αποστολάκη, παρακολούθησαν την άσκηση αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών από το πλήρωμα της πυραυλάκατου.

Ένταση και στο εσωτερικό της Τουρκίας

Την ώρα που Ερντογάν κλιμακώνει τις προκλήσεις του στο Αιγαίο, κλιμακώνεται και το πογκρόμ κατά των Γκιουλενιστών, με το συγκεντρωμένο πλήθος να ζητά... αυθόρμητα αίμα, κατά τη διάρκεια της δίκης των πραξικοπηματιών.

Άλλωστε, ο Ταγίπ Ερντογάν έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για επαναφορά της θανατικής ποινής, εφόσον αυτό απαιτεί η...λαϊκή βούληση!

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top