Ένοχος ο 44χρονος ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ που άνοιξε πυρ έξω από το Εφετείο! «Ήθελα να εκφράσω το θυμό μου», είπε

Αφέθηκε ελεύθερος/ Πρώτη ανάρτηση: 13-05-2017 15:03

Ένοχος κρίθηκε από το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο ο 44χρονος που την Παρασκευή το πρωί έβγαλε όπλο έξω από το Εφετείο Αθηνών και πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε για άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία, ενώ μετέτρεψε την κατηγορία της αντίστασης σε απείθεια.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 2 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ με τριετή αναστολή στην έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή για τις πρώτες τρεις κατηγορίες, ενώ ζήτησε να αθωωθεί για το αδίκημα της αντίστασης.

«Ξαφνικά ακούω μπαμ μπαμ, βλέπω ένα χέρι ψηλά να πυροβολεί. Έμεινα άναυδη, του είπα "τι έκανες;". Μετά έφυγε σιγά-σιγά. Βλέπω δύο αστυνομικούς να τρέχουν και είδα να γίνεται εμπλοκή με τον κατηγορούμενο. Δεν είδα αν έσπρωξε κάποιον, ήμουν ταραγμένη», είπε μια συγγενής του 44χρονου.

Ο ίδιος στην απολογία του υποστήριξε:

«Δώσαμε όρκο στο στρατό να προστατεύουμε την πατρίδα τη θρησκεία και την οικογένεια. Τα όπλα τα σεβόμαστε και τα αγαπάμε στην Κρήτη. Είχα βρει το όπλο από έναν άγνωστο Αλβανό στην Κρήτη, όχι για τη συγκεκριμένη πράξη, αλλά για να το έχω σε γάμους κλπ. Ήθελα να δηλώσω τον θυμό μου.

Τον Μάριο ψάχνουμε πέντε χρόνια να τον βρούμε. Περιμέναμε μία δικαιοσύνη, να μάθουμε πού είναι ο Μάριος.

Πρόεδρος: Ακόμα και με την αναβολή στη φυλακή δεν θα παρέμεναν οι κατηγορούμενοι; Ποιο ήταν το σκεπτικό σας;

Κατηγορούμενος: Δεν τα έβαλα με τους δικαστές, έκαναν τη δουλειά τους, αλλά η ξαδέλφη μου δεν έχει κάπου να ανάψει ένα καντήλι για το κοπέλι της». 

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν μπήκε μέσα στο Εφετείο με το όπλο και ισχυρίστηκε ότι δεν αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, απλά προστατεύθηκε για να μην πέσει κάτω.

«Αν ήθελα να κάνω κάτι άλλο είχα το χρόνο. Ήθελα να παραδοθώ», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top