Το έγκλημα πολιορκεί την Αθήνα – «Εξωθούν παιδάκια στην πορνεία για λίγα ευρώ»

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως. Χρειαζόμαστε στρατηγικό σχέδιο», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης

Εκπρόσωποι φορέων και ο Δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης μαζί με πολίτες συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη για να μιλήσουν για μια από τις μεγαλύτερες πληγές της Αθήνας, την εγκληματικότητα.

Γειτονιές χωρίς αστυνόμευση. Ένα κέντρο γκετοποιημένο με τα Εξάρχεια να αποτελούν άβατο. Το Εξαρχιστάν είναι ο πυρήνας της παραβατικότητας με τις αστυνομικές δυνάμεις να μην πλησιάζουν.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κύριος Καμίνης

Το Πεδίον του Άρεως είναι ένας πνεύμονας πρασίνου που όμως δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι γονείς με τα παιδιά τους, ούτε καν η αστυνομία.

Πορνεία, ναρκωτικά, παραεμπόριο, κλοπές είναι το τετράπτυχο της εγκληματικότητας. Χαρακτηριστικός είναι ο αριθμός των κρουσμάτων στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο δέχεται πολλούς τουρίστες κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο. Φορείς μίλησαν για...  40 κρούσματα κλοπών την ώρα στο μετρό!

«30 ευρώ το 3ωρο είναι το τίμημα στην παιδική πορνεία για παιδιά μεταναστών», κατήγγειλε από την πλευρά της η Μιμή Ντενίση, εκπροσωπώντας τους κατοίκους του Πεδίου του Άρεως.

Οι φορείς σε αυτή την συνάντηση τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει ένα στρατηγικό σχέδιο από την κεντρική πολιτεία, ώστε η Αθήνα να αποκτήσει μια διαφορετική όψη και να παραδοθούν και πάλι οι γειτονιές στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top