Έπιασαν τόπο οι αγώνες των φιλόζωων-Στο ΑΥΤΟΦΩΡΟ όσοι βασανίζουν ζώα

Νέα αυστηρή παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου

Έπιασαν τόπο οι αγώνες των φιλόζωων-Στο ΑΥΤΟΦΩΡΟ όσοι βασανίζουν ζώα

Την προσοχή των εισαγγελικών λειτουργών όλων των βαθμίδων ως προς την αυστηρή τήρηση των παλαιοτέρων εγκυκλίων του Αρείου Πάγου για την προστασία των ζώων, εφιστά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, με νέα εγκύκλιο. 

Αφορμή στάθηκαν οι συνεχιζόμενες καταγγελίες για κακοποίηση ζώων το τελευταίο διάστημα. Ο εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε στους εισαγγελείς Εφετών και εκείνοι με τη σειρά τους στους πρωτοδίκες εισαγγελείς, να παρεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περίπτωση που γίνεται γνωστός βασανισμός και κακομεταχείριση ζώου, αλλά και να ελέγχουν εάν τηρούνται οι διατάξεις για την υγεία και προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση, την κακοποίηση, τον βασανισμό, τη χρησιμοποίηση τους για κερδοσκοπία και άλλα.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι δεν πρέπει να διαφεύγουν την ποινική δίωξη και την τιμωρία ιδίως όσοι έχουν επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά, σε βάρος των οποίων θα πρέπει να εφαρμόζεται η διαδικασία του αυτοφώρου.

Μόνο τον τελευταίο μήνα, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία προχώρησε σε δεκάδες καταγγελίες που αφορούν στην θανάτωση, κακοποίηση και ταλαιπωρία των ζώων με στόχο να τα προστατέψει. 

Υπενθυμίζουμε ότι το 2014, η τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, είχε εκδώσει σχετική εγκύκλιό της και ζητούσε από τους εισαγγελείς Εφετών να εξετάζονται άμεσα και με προσοχή κάθε είδους πληροφορίες-καταγγελίες, απ’ όπου κι αν προέρχονται, αναφορικά με περιστατικά βασανισμού, κακοποίησης, κακής και βάναυσης μεταχείρισης οποιουδήποτε είδους ζώου ή πράξεων βίας κατ’ αυτού, όπως δηλητηρίαση, κρέμασμα, πνιγμός, σύνθλιψη, ακρωτηριασμός κτλ. Προγενέστερα, τον Απρίλιο του 2013, ο αποβιώσας Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης, τότε αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, είχε αποστείλει στις κατά τόπους εισαγγελίες της χώρας παρόμοια εγκύκλιο.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top