Ανήλικοι πίσω από το τιμόνι- Μάστιγα θανάτου

Το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στον Εύοσμο ξύπνησε μνήμες και… αφύπνισε συνειδήσεις

Το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στον Εύοσμο ξύπνησε μνήμες και… αφύπνισε συνειδήσεις. Ειδικοί μίλησαν στο Star για την επιτατική -πλέον- ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας και οδικής συμπεριφοράς.

Οικογένειες διαλύονται... Γονείς θρηνούν τα παιδιά τους...Χαμόγελα σβήνουν για πάντα. Κι όλα αυτά επειδή στην Ελλάδα δεν έχουμε οδική παιδεία!

Λίγο η αδρεναλίνη που νιώθουν, λίγο το πάθος με την ιλιγγιώδη ταχύτητα κι η νοοτροπία του "δεν θα συμβεί σε μένα", τα νέα παιδιά κάνουν λάθη. Λάθη που, δυστυχώς, πληρώνουν με τη ζωή τους!

Η Ελλάδα, συμφώνα με έρευνες, είναι από τις πρώτες χώρες της Ε.Ε. σε θανάτους ανηλίκων από τροχαία ατυχήματα, σε αντίθεση με τη Σουηδία, που ως το 2015 δεν είχε θρηνήσει νεκρά παιδιά από τροχαία! Και σ΄ ολόκληρο τον κόσμο, όμως, κάθε χρόνο 186.300 παιδιά χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία. Αυτό σημαίνει πως κάθε μέρα, χάνονται περισσότερα από 500 παιδιά!!!!

Για να μην γίνεται το αυτοκίνητο από εργαλείο μετακίνησης, φονικό όπλο στα χέρια των οδηγών, χρειάζεται ενημέρωση κι οδική παιδεία!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top