Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στους Δήμους - Κίνδυνος να μετατραπεί η Αθήνα σε σκουπιδότοπο

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εσωτερικών

Οι συμβασιούχοι στους δήμους απειλούν να μετατρέψουν την Αθήνα σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο, αν δε λάβουν τα δεδουλευμένα τους καθώς είναι απλήρωτοι ακόμα και 4 μήνες.

Την Τρίτη συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, όπου σημειώθηκε ένταση. Είχαν ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, τους είπαν ότι οι αρμόδιοι λείπουν και εξαγριώθηκαν.

Αγανακτισμένοι οι εργαζόμενοι στους δήμους κατέβασαν τα ρολά, βγήκαν στους δρόμους και σταμάτησαν την κυκλοφορία, ενώ για λίγα λεπτά έκλεισε η Σταδίου.

Περίπου 2.000 συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δήμων είναι απλήρωτοι από 2 έως και 4 μήνες. Αν και οι συμβάσεις τους έχουν ανανεωθεί, σε κάποιες περιπτώσεις  ξεπερνούν το  24μηνο και έτσι το ελεγκτικό συνέδριο δεν εγκρίνει τις πληρωμές.  Αποτέλεσμα είναι πολλοί να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Οι εργαζόμενοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν δεν λυθεί το ζήτημα.

Λίγη ώρα μετά την διαμαρτυρία των συμβασιούχων στους δήμους, άτομα με αναπηρία συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο εργασίας  ενάντια στο κλείσιμο του ιδρύματος χρόνιων παθήσεων «Σκαραμαγκά». Η κυβέρνηση σκοπεύει να κλείσει τη δομή, λογω των κακών κτιριακών εγκαταστάσεων και να μεταφέρει τα παιδιά σε άλλες μονάδες.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στην εθνική ασφαλιστική πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας μέχρι τα γραφεία της ευρωπαϊκής ένωσης  ενάντια στην πώληση της επιχείρησης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top