Άναψε η "φλόγα της ελπίδας" - Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Special Olympics

Συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου

Το ιερό σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, η Ολυμπιακή Φλόγα, άναψε στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, σε μία λαμπρή τελετή, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. 

Η Ελλάδα παρέδωσε τη Φλόγα της Ελπίδας στην Αυστρία, όπου στις 14 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των Παγκοσμίων Χειμερινών Αγώνων, Special Olympics .

«Σε μια εποχή, που λόγω της οικονομικής κρίσης, έχει στρέψει την κοινωνία στον ατομισμό, με σκοπό την επιβίωση, υπάρχουν κάποια παιδιά, που μας δείχνουν έναν διαφορετικό δρόμο....Το δρόμο του αγώνα για τη ζωή», δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Νεαροί αθλητές παρέδωσαν ενθυμήματα  των Αγώνων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

«Οι αθλητές μας με αποφασιστικότητά και ενθουσιασμό ρίχτηκαν στον αγώνα και μας δίδαξαν ότι κανένα εμπόδιο δεν είναι αξεπέραστο, κανένας δρόμος δεν είναι αδιάβατος, καμία κορυφή δεν είναι απρόσιτη», είπε από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Διονύσιος Κοδέλλας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Special Olympics και ο  Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των  Παγκοσμίων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics.

Στη συγκινητική εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής  ηγεσίας, πρέσβεις ξένων χωρών, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο και Πρόεδρος της Τιμητικής Επιτροπής των Special Olympics Hellas, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, εκπρόσωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Μετά την παράδοση της Φλόγας, ο  διεθνούς φήμης Έλληνας συνθέτης, Στέφανος Κορκολής έπαιξε στο πιάνο τον Ύμνο των Special Olympics .

Συνολικά 2.700 αθλητές και αθλήτριες από 107 χώρες θα ταξιδέψουν στην Αυστρία για να συμμετάσχουν στους Αγώνες. Η  χώρας μας, θα λάβει μέρος με 25μελή  αποστολή.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top