ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ αντίδραση των συμβολαιογράφων στο ΝΤΟΥ του Ρουβίκωνα σε γραφείο συναδέλφου τους

Έστειλαν ανοιχτή επιστολή

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ αντίδραση των συμβολαιογράφων στο ΝΤΟΥ του Ρουβ

Περίπου δεκαπέντε μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν, το μεσημέρι της Τετάρτης, σε συμβολαιογραφικό γραφείο, που βρίσκεται στην οδό Σόλωνος, στο Κολωνάκι και προκάλεσαν φθορές στο χώρο, όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το star.gr.

Η πράξη αυτή δεν θα μπορούσε να περάσει έτσι. Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, με επιστολή της, καταδίκασε την εισβολή των αντιεξουσιαστών στο συμβολαιογραφικό γραφείο του Κολωνακίου, ζητώντας από το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του.

Αναλυτικά η επιστολή:

Καταδικάζουμε απερίφραστα την εισβολή ομάδας «συμπολιτών» μας με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και την καταστροφή του Γραφείου συναδέλφων μας συμβολαιογράφων στην οδό Σόλωνος, με πρόφαση για την ενέργειά τους αυτή ότι δήθεν οι συνάδελφοι συμβολαιογράφοι του συγκεκριμένου γραφείου «πρωταγωνιστούν στους πλειστηριασμούς κατοικιών» και ότι δήθεν «είχαν φτάσει μέχρι και σε χειροδικίες κατά οφειλετών μπροστά στις κάμερες».

Υπενθυμίζουμε ότι: α) Οι συμβολαιογράφοι απέχουμε από την διενέργεια πλειστηριασμών κατοικιών, που επισπεύδονται από τις Τράπεζες, το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους Ο.Τ.Α. εδώ και έξι (6) μήνες. β) Κανένας συμβολαιογράφος δεν έχει χειροδικήσει ποτέ κατά οφειλετών, παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα οι συμβολαιογράφοι ως επί του πλειστηριασμού υπάλληλοι έχουν δεχθεί επιθέσεις και απειλές κάθε είδους.

Αναρωτιόμαστε:

1. Το συγκεκριμένο περιστατικό και οι συγκεκριμένες πρακτικές, πως θα μπορούσαν να βοηθήσουν άμεσα εκείνους τους συμπολίτες μας, που πραγματικά κινδυνεύουν να απολέσουν την πρώτη και μοναδική τους κατοικία για λόγους και αιτίες, για τις οποίες δεν είναι υπεύθυνοι;
2. Σε τι θα μπορούσε να βοηθήσει τους παραπάνω συμπολίτες μας και ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία η παρεμπόδιση διενέργειας πλειστηριασμών βιομηχανικών και βιοτεχνικών κτιρίων, γραφείων, οικοπέδων και λοιπών ακινήτων, για τα οποία συγκεκριμένοι συμπολίτες μας έχουν δανειοδοτηθεί με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ και δεν έχουν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους, ενδεχομένως και με δική τους επιλογή ή σκοπιμότητα;
3. Η παρεμπόδιση διενέργειας πλειστηριασμού με επισπεύδοντες απολυμένους χρόνια εργαζόμενους, με τον οποίο επιδιώκουν να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους, ποιόν εξυπηρετεί;
4. Πως θα μπορούσε να υπάρξει συντεταγμένη Πολιτεία, στην οποία δεν υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής και εκτέλεσης των Δικαστικών Αποφάσεων;

Ζητάμε από την Ελληνική Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της οριοθετώντας ή συμπληρώνοντας την προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την τήρηση των νόμων και την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων σε συνθήκες απόλυτης ευταξίας, ευνομίας και διαφάνειας.

                                                                  

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ρούσκας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top