Εντάσεις σε Αθήνα και Κρήτη για τους πλειστηριασμούς

Εξαγριωμένοι πολίτες κι οργανώσεις

Επίθεση στα γραφεία συμβολαιογράφων, που την περασμένη εβδομάδα επιχείρησαν να διενεργήσουν πλειστηριασμό, πραγματοποίησε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας. Ένταση επικράτησε και σήμερα, Τετάρτη, στο ειρηνοδικείο της Αθήνας, με δυο συμβολαιογράφους να οδηγούνται έξω από την αίθουσα από το εξαγριωμένο πλήθος. Στην Κρήτη, πολίτες εμπόδισαν την έξωση ηλικιωμένης γυναίκας που έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό.

Η ομάδα του Ρουβίκωνα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, έκανε το γραφείο συμβολαιογράφου στο κέντρο της Αθήνας γυαλιά καρφιά. Η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος, την περασμένη εβδομάδα, επιχείρησε να συμμετάσχει σε πλειστηριασμό στο ειρηνοδικείο της Αθήνας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου συμβολαιογράφων, κ. Γιώργος Ρούσκας, είπε στην κάμερα του Star ότι «από τη μια, η πολιτεία αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της κι από την άλλη έχουμε τυφλά χτυπήματα εναντίον συμβολαιογράφων».

Ένταση επικράτησε ακόμα μια φορά στο ειρηνοδικείο της Αθήνας. Εξαγριωμένοι πολίτες οδήγησαν έξω από την αίθουσα δυο συμβολαιογράφους και εμπόδισαν τη διεξαγωγή πλειστηριασμών.

Εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια της κυβέρνησης, ανάμεσα σε όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς βρίσκονται και οπαδοί του Σώρρα, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν απελπισμένους ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους.

Στην Κρήτη, πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας, το οποίο βγήκε σε πλειστηριασμό, προκειμένου να εμποδίσουν την έξωση της.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top