Μόνο στο Star:"Πατέρα μου, είδα τη γυναίκα μου και το παιδί μου να καίγονται"-Συγκλονίζει ο ιερέας που πάντρεψε τον Υπάτιο και την Αποστολία

Είχε βαφτίσει και το μικρό Παύλο

Λίγο πριν τελέσει ένα από τα δυσκολότερα μυστήρια της ζωής του, την κηδεία της 33χρονης Αποστολίας και του 3χρονου γιου της, Παύλου που βρήκαν τραγικό θάνατο το απόγευμα της Κυριακής όταν πάνω τους έπεσε η Πόρσε που οδηγούσε ο διάδοχος της αλυσίδας παιχνιδιών Jumbo,  ο πατέρας Θεόφιλος, ο πνευματικός που πάντρεψε το ζευγάρι, μάζεψε όση δύναμη του απόμεινε και μίλησε  στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

 

Τα λόγια του, συγκλονίζουν.

«Εγώ πάντρεψα τα παιδιά και βάφτισα και τον Παύλο. Είχαμε ιδιαίτερες σχέσεις, φιλικές και πνευματικές. Ήμουν από τους πρώτους που έμαθαν αυτό το τραγικό συμβάν. Από την Κυριακή είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Πρέπει να ήταν γύρω στις 16:15, όταν μου τηλεφώνησε ο Υπάτιος. Εγώ έμεινα άναυδος και πέρασαν δέκα λεπτά μέχρι να συνειδητοποιήσω τι συμβαίνει. Νόμιζα πως ήταν μεθυσμένος και τα έλεγε όλα αυτά. Πραγματικά δεν καταλάβαινα γι’ αυτό και αμέσως πήρα τηλέφωνο τον αδερφό του τον Νίκο όπου δυστυχώς μου επιβεβαίωσε το τραγικό συμβάν» είπε φανερά θλιμμένος και πρόσθεσε:

«Ο Υπάτιος μου είπε χαρακτηριστικά “πατέρα μου, μπήκα στην τουαλέτα και όταν βγήκα είδα το αυτοκίνητό μου να φλέγεται και την γυναίκα και το παιδί μου να καίγονται. Εκείνη την ώρα του είπα “κουράγιο αδερφέ στάσου στα πόδια σου. Είναι ένας άνθρωπος καλλιεργημένος που με θάρρος και παλληκαριά αντιμετωπίζει το πένθος του. Όχι μόνο ο Υπάτιος αλλά και ολόκληρη η οικογένεια. Είναι ευσεβείς άνθρωποι και πιστεύουν στην ανάσταση και την αιωνιότητα».

Όπως τονίζει, ο πατέρας Θεόφιλος, η Αποστολία και ο Υπάτιος ήταν ένα αγαπημένο ζευγάρι, το οποίο έκανε σχέδια για το μέλλον, όμως η ζωή γι’ αυτούς είχε άλλα πλάνα.

«Ήταν ευλογημένα παιδιά. Είχε πάρει μετάθεση ο Υπάτιος και είχε επιστρέψει στην Αθήνα όμως με μεγάλη χαρά περίμενε να ξαναέρθει (σ.σ: στην Πτολεμαΐδα). Είχαν έρθει την πρωτοχρονιά εδώ και μάλιστα στην κοπή της πίτας η Αποστολία είχε κερδίσει το ένα από τα τέσσερα φλουριά. ‘Ήταν αγαπημένο και ευλογημένο ζευγάρι και έκαναν προσπάθεια για δεύτερο παιδί. Και εδώ και στην Αθήνα ζούσαν την πνευματική ζωή και αυτό τους βοηθά και τώρα

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο ο Υπάτιος αντιμετώπισε το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Θαρρώ πως αυτό που έκανε, θα το έκανε ο κάθε συνειδητοποιημένος χριστιανός, διότι δεν μπορούμε να δούμε τον αδερφό μας σαν εχθρό μας. Κι αυτό το παιδί πέταξε και το άλλο παιδί πέταξε, και είναι όλοι μαζί στη βασιλεία των ουρανών, μάρτυρες. Ανθρωπίνως δεν υπάρχει παρήγορος λόγος αυτή τη στιγμή. Ευχόμαστε λοιπόν συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες γιατί δε θρηνούν μόνο δύο οικογένειες αλλά τέσσερις οικογένειες. Οι οικογένειες των παιδιών που σκοτώθηκαν να δώσει ο θεός την ουράνια παρηγοριά. Μόνο ο θεός μπορεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top