Πιάνει δουλειά ο "αστυνόμος του χωριού"

Περιπολίες στην περιφέρεια

Μετά τον "αστυνομικό της γειτονιάς" το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ετοιμάζεται να βγάλει στον δρόμο και τον "αστυνόμο του χωριού". Πρόκειται για αστυνομικούς που θα εγκατασταθούν σε απομακρυσμένες περιοχές και θα είναι δίπλα στους απομονωμένους κατοίκους. Το πως θα τα καταφέρουν χωρίς αστυνομικό όχημα, είναι μια άλλη ιστορία.

Ένας Έλληνας αστυνομικός σε ρόλο... σερίφη. Πρόκειται για τον νέο θεσμό του υπουργείου προστασίας του πολίτη, που θα κάνει την εμφάνιση του σύντομα σε απομακρυσμένα χωριά, ορεινών περιοχών της χώρας. Είναι μια από τις παρεμβάσεις στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της αστυνομίας.

Ο τοπικός αστυνόμος θα έχει το σήμα του καρφιτσωμένο στην στολή του και θα είναι ο άνθρωπος που θα μπορούν να απευθυνθούν ηλικιωμένοι, ακόμα και στο κινητό του τηλέφωνο, ώστε να ζητήσουν την βοήθεια του. Συνολικά, θα είναι 32 υπαξιωματικοί, σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου, του Βορείου Αιγαίου και της Κρήτης και θα ασχολείται από κλοπές και διαρρήξεις μέχρι γραφειοκρατικές δουλειές.

Ο υπαξιωματικός θα προτιμηθεί να έχει καταγωγή από την περιοχή που θα αστυνομεύει, ενώ σε σοβαρά περιστατικά θα καλεί ενισχύσεις.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top