ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ ανάβετε ΤΖΑΚΙΑ σήμερα κι αύριο!

Ευνοείται η συσσώρευση ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ ανάβετε ΤΖΑΚΙΑ σήμερα κι αύριο!

Το Υπουργείο Ενέργειας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία προτρέπει τους πολίτες να μην ανάβουν τα τζάκια τους ή τις θερμάστρες στερεών καυσίμων τους σήμερα, Πέμπτη, κι αύριο, Παρασκευή. Ο λόγος είναι η άπνοια και η θερμοκρασιακή αναστροφή, οι οποίες ευνοούν τη συσσώρευση ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια.

 

Τι λέει η ανακοίνωση:

 

"Με βάση την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα Πέμπτη 02/02 και αύριο Παρασκευή 03/02, στην Αττική, θα επικρατήσουν μετεωρολογικές συνθήκες (άπνοια και θερμοκρασιακή αναστροφή) που ευνοούν τη συσσώρευση ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια.
Συνιστάται στους πολίτες για σήμερα και αύριο η αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας και παρακαλούμε θερμά τους πολίτες για τη θετική τους ανταπόκριση στην παρούσα σύσταση .
Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΕΝ παρακολουθούν την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24ωρη βάση και θα προβούν σε ανακοίνωση, εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top