Οι συγγενείς των πεσόντων στα Ίμια ΑΠΑΙΤΟΥΝ να μάθουν την αλήθεια για τα αίτια της πτώσης του μοιραίου ελικοπτέρου

Ζητούν απαντήσεις

Ξημερώματα 31ης Ιανουαρίου 1996. Η κρίση των Ιμίων κορυφώνεται και το αίμα όλων παγώνει όταν το ελικόπτερο που έχει απονηωθεί από την φρεγάτα Ναβαρίνο εκπέμπει σήμα κινδύνου και χάνεται από τα ραντάρ.

Παναγιώτης  Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης και Έκτορας Γιαλοψός σκοτώνονται κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

21 χρόνια μετά οι δικοί τους άνθρωποι ζητούν απαντήσεις. Η εξήγηση που τους έχει δοθεί ότι το ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού έπεσε λόγω του καιρού και του ανθρώπινου παράγοντα δεν τους έχει πείσει.

«Έχει σκιστεί η καρδιά σου και πορεύεσαι έτσι. Δεν υπάρχει κάτι άλλο», λέει η Ντίνα Καραθανάση, αδερφή του Χ. Καραθανάση.

«Δεν νομίζω ότι θα πάρουμε ποτέ εξήγηση. Το θέμα θα μείνει έτσι», λέει η Βούλα Γιαλοψού, νύφη του Ε. Γιαλοψού.

«Είμαι σίγουρος πως γνωρίζουν τι έχει συμβεί και δεν θέλουν να αποκαλύψουν ακόμα την αλήθεια», τονίζει ο Νίκος Βλαχάκος, αδελφός του Π. Βλαχάκου.

Η κρίση των Ιμίων είχε όμως αντίκτυπο και για τους άντρες των ειδικών δυνάμεων που βρέθηκαν στην μεγάλη βραχονησίδα και τους ζητήθηκε όταν εγκατέλειψαν,  να υποστείλουν την ελληνική σημαία.

Η κρίση των Ιμίων ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 1995 για να κορυφωθεί ένα μήνα μετά με την πτώση του ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού στις 31 Ιανουάριου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top