Μεγάλη καταστροφή στη Μονή της Βαρνάκοβας-Κατάφεραν να σώσουν τα ιερά κειμήλια οι μοναχές

Παρανάλωμα του πυρός έγινε το ιστορικό αρχείο του μοναστηριού που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα

Μεγάλης έκτασης είναι η καταστροφή στη Μονή Βαρνάκοβας, η οποία όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, το μεσημέρι της Κυριακής παραδόθηκε στις φλόγες.

Όπως θα δείτε τόσο στο video όσο και στις φωτογραφίες, η πύρινη λαίλαπα είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί εντελώς το αρχείο του μοναστηριού, το οποίο χρονολογείται από τον 11ο αιώνα.

Από την μανία της φωτιάς, γλύτωσε ευτυχώς το παλαιό και το νέο καθολικό της Μονής Βαρνάκοβας.

ΟΙ ΜΟΝΑΧΕΣ ΕΣΩΣΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ

Όπως βλέπετε και στο φωτορεπορτάζ του npress, οι ηλικιωμένες μοναχές, κατάφεραν με την βοήθεια των Πυροσβεστών να διασώσουν τα Ιερά λείψανα, την θαυματουργική εικόνα της Παναγίας, αλλά και πολλά από τα ιερά κημείλια της Βαρνάκοβας.

Η πυρκαγιά σύμφωνα με κάποιες πηγές φέρεται να προήλθε από τον ξυλολέβητα της Μονής και γρήγορα επεκτάθηκε στα υπόλοιπα τμήματα λόγω των εύφλεκτων υλικών.Στην μεγάλη επιχείρηση της κατάσβεσης πήραν μέρος 11 οχήματα της Π.Υ. από την Ναύπακτο,την Πάτρα,το Αίγιο,το Μεσολόγγι,την Άμφισσα,από την 6η ΕΜΑΚ υπό τον συντονισμό του διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων της περιφέρειας αρχιπύραρχου κ.Κυριακόπουλου. Να σημειωθεί επίσης ότι στον χώρο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδας κ.κ.Θεόκτιστος, καθώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.κ Ιερόθεος οι οποίοι ενημερώνονταν διαρκώς για την πορεία της κατάσβεσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top