Ετοιμαστείτε για πολύ κρύο! H χώρα μπαίνει στην κατάψυξη-Η Παρασκευή θα είναι η πιο ψυχρή μέρα της εβδομάδας

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ

Στην κατάψυξη θα μπει για άλλη μια φορά η χώρα μέσα στις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Σε ισχύ είναι από την Δευτέρα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. Από την Πέμπτη το βράδυ η χώρα μας θα επηρεαστεί από ψυχρές αέριες μάζες και θα χιονίσει σε πολλές περιοχές.

Όπως θα δείτε και στο video, χιόνι πέφτει από το πρωί σε Κοζάνη, Καστοριά, στα ορεινά της Θεσσαλίας και τα Καλάβρυτα. Πριν καλά - καλά λιώσουν οι πάγοι από την «Αριάδνη» και τον «Βίκτωρα», έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας μέσα στις επόμενες ώρες με πολικές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Star, Μανώλη Ανανδρανιστάκη, από Πέμπτη βράδυ και Παρασκευή η χώρα μας θα επηρεαστεί από ψυχρές αέριες μάζες με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετές χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς και Εύβοιας και Πελοποννήσου. Οι χιονοπτώσεις όμως δεν θα έχουν ιδιαίτερη διάρκεια, έτσι την Παρασκευή το απόγευμα θα εξασθενίσουν και θα περιοριστούν μόνο στα ορεινά της Κρήτης.

Η Παρασκευή θα είναι η πιο ψυχρή μέρα της εβδομάδας σύμφωνα με τους μετεωρολόγους και το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές της χώρας θα πέσει πολύ κάτω από το 0.

Στους - 13 θα πέσει σε Φλώρινα και Καστοριά, - 11 στην Κοζάνη, - 9 στην Ξάνθη, - 8 σε Έδεσσα και Γρεβενά, - 7 στη Δράμα, - 6 στη Λαμία. Στους 0 βαθμούς θα είναι η θερμοκρασία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, χιόνι θα πέσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βοριάδες και η ένταση τους στο Αιγαίο θα φτάσει και τα 7 μποφόρ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top