ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ! Ποιοι δρόμοι κλείνουν – Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι οδηγοί

Μην κάνετε παράπονα τους, λέει η κυβέρνηση - Πως απαντά ο αγροτικός κόσμος

Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί, καθώς οι αγρότες έχουν στήσει μπλόκα από τη Θεσσαλία μέχρι την Κρήτη και έχουν στρατοπεδεύσει σε κομβικά σημεία. Οι διαθέσεις τους αγριεύουν και η εβδομάδα προβλέπεται δύσκολη. 

«Βγαίνουμε στο δρόμο, όχι γιατί καθόμαστε και δεν έχουμε τι να κάνουμε. Τα προβλήματα μας αναγκάζουν», λένε αγανακτισμένοι στο Star. 

Αναλυτικότερα, επ’ αόριστον κλειστά θα παραμείνουν και τα δύο ρεύματα της Ιονίας οδού, στην έξοδο προς Άρτα, ενώ ανοίγει και κλείνει για κάποιες ώρες η εθνική Λάρισας-Κοζάνης, στον κόμβο του Αργυροπουλίου. Αποκλεισμένη ήταν επίσης, από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα της Τρίτης και η εθνική οδός Κορίνθου-Πατρών από το μπλόκο του Αιγίου. 

«Δεν έχουμε σκοπό να εμποδίσουμε τον κόσμο να πάει στις δουλειές του, αλλά πρέπει να καταλάβει ότι αγωνιζόμαστε και για αυτόν! Η αγροτική ψυχή στενάζει... Μας βγάζει έξω η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης», λένε αγρότες στο Star .

Επί ποδός βρίσκονται οι αγρότες στην Χαλκηδόνα, τα Μάλγαρα και την Επανομή. Την Τρίτη συνεδρίασαν, ώστε να αποφασίσουν πότε θα βγάλουν τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα η δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου, «μια 18μελης επιτροπή θα συντονίσει τα 11 μπλόκα στην περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας (Κιλκίς, Πέλλα, Χαλκιδική και άλλα σημεία γύρω από την Θεσσαλονίκη)».

Πάντως, οι αγρότες του κόμβου Πράσινα Φανάρια που οδηγεί στο αεροδρόμιο Μακεδονίας ξεκαθάρισαν ότι δεν θέλουν να κλείσουν τον βασικό αυτό δρόμο, προκαλώντας τον εκνευρισμό των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ωστόσο, να κλείσουν τον δρόμο σε άλλο σημείο της συμπρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την Πέμπτη θα έχουμε κατά πάσα πιθανότητα πολλά μπλόκα στην Θεσσαλονίκη, πέραν της Κουλούρας! 

Η κυβέρνηση από την πλευρά της, καλεί τους αγρότες να μην παραπονιούνται, υπενθυμίζοντας τους ότι λαμβάνουν ενισχύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ.  «Από τη... μία τσέπη μας τα δίνετε, και από την άλλη μας τα παίρνετε», απαντούν οι αγρότες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top