Ο Μουζάλας κατάφερε το ακατόρθωτο! ΠΛΑΚΩΘΗΚΕ με το Χαμόγελο του Παιδιού

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, αφήνοντας τους πάντες με το στόμα ανοιχτό

Ο Μουζάλας κατάφερε το ακατόρθωτο! ΠΛΑΚΩΘΗΚΕ με το Χαμόγε

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής απάντησε στην ανοιχτή επιστολή του «Χαμόγελου του Παιδιού» προς τον Υπουργό Γιάννη Μουζάλα, εκδίδοντας επίσημη ανακοίνωση. Η ανακοίνωση λέει το εξής:

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας έλαβε την ανοιχτή επιστολή που απέστειλε «Το χαμόγελο του παιδιού» για τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών και προσφύγων.

Οι προτάσεις που καταθέτει η οργάνωση με την επιστολή της αποτελούν προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης, προτεραιότητες για τις οποίες ολόκληρη η Ευρώπη έχει εκφραστεί με ευμενή σχόλια για την χώρα μας.

Η προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική Πολιτεία για την καλύτερη δυνατή μεταχείριση των παιδιών ως πρώτη προτεραιότητα σε όλες τις αποφάσεις και πολιτικές όπως και η ενδυνάμωση τους με σαφή ενημέρωση και βελτίωση της πρόσβασης τους σε αποτελεσματικές διαδικασίες, είναι στοιχεία για τα οποία η σημερινή κυβέρνηση δεν ταλαντεύτηκε ποτέ.

Θα νιώθαμε ευγνώμονες προς όλους τους συναρμόδιους φορείς και προς το «χαμόγελο του παιδιού» πιο συγκεκριμένα, αν αυτή την επαγρύπνηση την είχαν επιδείξει και σε προηγούμενες κυβερνήσεις ώστε η κατάσταση που βρήκαμε σε δομές και δυνατότητες που αφορούν ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες ήταν κατάτι περισσότερες από μηδαμινές.

 

Τι είχε πει το "Χαμόγελο"

 

Θυμίζουμε τι είχε γράψει στην ανοιχτή επιστολή του το Χαμόγελο του Παιδιού:

Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2017

Ανοικτή επιστολή στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κον Ιωάννη Μουζάλα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών και προσφύγων

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά Missing Children Europe και του Διοικητικού της Συμβουλίου συμμετέχει στη μεγάλη διαδικτυακή εκστρατεία «Μιλώντας για όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν: Ένα αόρατο φαινόμενο: 10.000 παιδιά πρόσφυγες έχουν εξαφανιστεί στην Ευρώπη» καλώντας σε δράση όλους τους αρμόδιους Υπουργούς της Ευρώπης για τα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών και προσφύγων.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κον Ιωάννη Μουζάλα να θέσει στις προτεραιότητες της πολιτικής την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών μεταναστών και προσφύγων και να μεταφέρει τις εκκλήσεις και προτάσεις του οργανισμού στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Δικαιοσύνης κι Εσωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στη Μάλτα στις 26-27 Ιανουαρίου.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζητά από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κον Ιωάννη Μουζάλα αλλά και από τους συναδέλφους του αρμόδιους Υπουργούς των άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε να λάβουν δράση ώστε τα παιδιά μετανάστες πρόσφυγες:

Να βρεθούν στο επίκεντρο ενός έξυπνου ευρωπαϊκού σχεδίου το οποίο θα λαμβάνει σοβαρά υπόψη το βέλτιστο συμφέρον τους
Να λαμβάνουν μεταχείρισης πρώτης προτεραιότητας σε όλες τις αποφάσεις και πολιτικές μετανάστευσης
Να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που έχουν, για τους κινδύνους που πιθανά αντιμετωπίσουν και να εμπιστευτούν τα συστήματα παιδικής προστασίας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top