Με τιμές υπουργού η κηδεία του Κυριάκου Αμοιρίδη! ΤΡΑΓΙΚΗ φιγούρα η 95χρονη μητέρα του

«Θέλω να δω για τελευταία φορά τον μονάκριβο γιο μου κι ας πεθάνω»-πρώτη ανάρτηση:15-01-2017 16:54

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη τον Έλληνα πρέσβη που δολοφονήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου στη Βραζιλία, Κυριάκο Αμοιρίδη. Η δολοφονία του συγκλόνισε όχι μόνο το πανελλήνιο αλλά και όσους τον γνώριζαν κατά τη θητεία του στη Βραζιλία.

Η σορός του επέστρεψε πριν από μερικές μέρες στην Ελλάδα και σήμερα, στο κοιμητήριο Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος.

Η κηδεία του έγινε με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εξωτερικών, δημοσία δαπάνη, ένας τρόπος η Πολιτεία να τον τιμήσει για τη συνεισφορά του στην ελληνική διπλωματία. Το φέρετρό του είναι τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, ενώ όταν έφτασε στο νεκροταφείο ήταν εκεί για να υποδεχτούν τη σορό του, άγημα του στρατού και στρατιωτική μπάντα.

Τραγική φιγούρα η 95χρονη μητέρα του, η οποία, έμαθε μόλις χθες πως ο γιος της έχει φύγει από τη ζωή. Δεν της είπαν όλη την αλήθεια, πως η γυναίκα του γιου της, Φρανσουάζ Αμοιρίδη και ο αστυνομικός εραστής της κατηγορούνται πως συνωμότησαν για να τον δολοφονήσουν. Της είπαν πως σκοτώθηκε σε τροχαίο. «Θέλω να δω για τελευταία φορά τον μονάκριβο γιο μου κι ας πεθάνω» είπε και παρά την επιβαρυμένη υγεία της, παρέστη τελικά στην κηδεία.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Ρίο Ντε Τζανέϊρο, η έρευνα περνά πλέον και στο παρελθόν της Φρανσουάζ. Η αστυνομία εστιάζει στην αδυναμία της στην χλιδάτη ζωή, αλλά και στο περίεργο τροχαίο δυστύχημα στο οποίο είχε χάσει τη ζωή του και ο πρώην σύζυγός της.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν  ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «καθ’ όλη τη διάρκεια της διπλωματικής του σταδιοδρομίας ο Κ. Αμοιρίδης υπηρέτησε την Ελλάδα με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα». Ορόσημο αποτέλεσε η θητεία του ως πρεσβευτή της Ελλάδας στην Τρίπολη της Λιβύης και, ειδικότερα, ο καθοριστικός του ρόλος στην εκκένωση, υπό συνθήκες ανεξέλεγκτης βίας, της πρεσβείας καθώς και των Ελλήνων αλλά και χιλιάδων υπηκόων τρίτων χωρών από τη Λιβύη το καλοκαίρι του 2014.

Καίριας σημασίας, υπήρξε επίσης η συμβολή του στη διοργάνωση της Διεθνούς Διάσκεψης με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», στην Αθήνα τον Οκτώβριο 2015.

Ο εκλιπών υπηρέτησε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ, στα γενικά προξενεία στο Ρίο ντε Ζανέιρο και στο Ρότερνταμ και στην ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι, κατά την πρώτη φάση του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top