ΑΠΑΤΕΣ πάνε οι ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ! Δεν μπαίνει άνθρωπος στα μαγαζιά- Ρεπορτάζ STAR

Σε σούπερ φαγητό και θέρμανση ξοδεύτηκαν τα δώρα και τα επιδόματα!

Έντονα προβληματισμένος είναι ο εμπορικός κόσμος, καθώς η κίνηση στην αγορά είναι σχεδόν ανύπαρκτη, παρά τις εκπτώσεις. Το  δώρο Χριστουγέννων στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, αλλά και το επίδομα που δόθηκε στους συνταξιούχους εξανεμίστηκαν για τις επείγουσες ανάγκες. 

«Όπως  τα πήραμε, έτσι τα δώσαμε, δεν προλάβαμε να πάρουμε ούτε ένα κιλό κρέας», είπαν συνταξιούχοι στην κάμερα του Star, ενώ άλλοι είπαν ότι έδωσαν τα χρήματα τους στο σούπερ μάρκετ και  στο πετρέλαιο.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών, τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις παρουσίασαν χαμηλότερα επίπεδα τζίρου από τα αντίστοιχα της προηγούμενης χρονιάς. Περίπου μία στις πέντε κατέγραψε αμετάβλητο κύκλο εργασιών και μόλις το 7% των επιχειρήσεων σημειώνει το 2016 τζίρο μεγαλύτερο από τον περσινό. Στον κλάδο της ένδυσης και  υπόδησης, το ποσοστό των καταστημάτων που σημείωσε μειωμένες πωλήσεις ανέρχεται στο 88%

«Χρήμα δεν φάνηκε, και τα Χριστούγεννα του 2016 ήταν τα χειρότερα όλων των εποχών. Ακόμη και ο Ιανουάριος που ξεκίνησε με εκπτώσεις και αυτές πάνε άπατες», είπε στο Star, ο πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Γιάννης Νικολαράκος.

Ίδια εικόνα παρατηρείται στο σύνολο των εμπορικών συλλόγων της χώρας. Η περίοδος των φετινών εορτών, δεν βοήθησε τις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις,  με την συντριπτική πλειονότητα να δηλώνει ότι οι πωλήσεις ήταν μειωμένες σε σχέση με πέρυσι.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top