ΑΥΤΟΨΙΑ: Ναρκωτικά, αλκοόλ και κλοπές σε κέντρο φιλοξενίας στα Οινόφυτα

Η κάμερα του STAR επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών κι αποκαλύπτει

Μόνο δύο τηλεοπτικοί σταθμοί, το BBC και το STAR, πήραν ειδική άδεια για ρεπορτάζ στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στα Οινόφυτα.

Οι συνθήκες διαβίωσης εκεί είναι ιδιαίτερα δύσκολες και  η χρήση ναρκωτικών γίνεται απροκάλυπτα!

Ο δημοσιογράφος του STAR, Βαγγέλης Γκούμας, επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας στα Οινόφυτα κι έκανε αυτοψία.

Βασικό πρόβλημα του κέντρου φιλοξενίας είναι οι συνθήκες διαβίωσης μέσα στο κρύο, αλλά και τα.. ενδότερα του κέντρου, για τα οποία, μέχρι σήμερα, δεν έχει μιλήσει κανείς.

Στην VIP πτέρυγα του πρώτου ορόφου, διαμένουν οι μετανάστες που δεν έχουν οικογένειες. Η υπεύθυνη του κέντρου φιλοξενίας των μεταναστών στα Οινόφυτα, η Λίσα Κάμπελ από τις ΗΠΑ, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική για κάποιους ενοίκους των δωματίων. «Έχουμε ανθρώπους που παίρνουν ναρκωτικά, που πίνουν αλκοόλ και που δεν ακολουθούν κανέναν κανόνα». Έξω από τα δωμάτια, μυρίζει μαριχουάνα. «Προσπαθούμε να φωνάξουμε την αστυνομία», λέει η Λίσα απεγνωσμένη.

Πράγματι, σε ένα από τα δωμάτια που μπήκε η κάμερα του STAR, μόλις οι μετανάστες αντιλήφθηκαν την ύπαρξη κάμερας, έκρυψαν επιμελώς τα τσιγάρα που κάπνιζαν,  ενώ κάποιοι άλλοι παραδέχθηκαν ανοιχτά ότι γίνεται χρήση ναρκωτικών

Δυστυχώς, από το κέντρο φιλοξενίας δεν λείπουν και οι κλοπές. Ένας από τους μετανάστες, μάλιστα, έχει σε εκκρεμότητα δίκη εναντίον του. 

Ο δημοσιογράφος ασχολήθηκε και με τις συνθήκες διαβίωσης. Τα προβλήματα είναι πολλά, κυρίως με την καθαριότητα. Οι τουαλέτες  ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, Στους διαδρόμους υπήρχαν σκουπίδια, ενώ αρκετά παιδιά περπατούσαν ξυπόλητα.   

Οι μετανάστες δεν ήταν εκτεθειμένοι στο κρύο. Στα περισσότερα δωμάτια υπήρχε ζέστη. Είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολίτικης,  αλλά και μιας γυναίκας που κρατάει ...ήρεμους όσο μπορεί τους μετανάστες, της Λίσα. Τα παιδιά διαισθάνονται ότι ίσως να μην φύγουν ποτέ και θέλησαν να δείξουν στην κάμερα ότι προσπαθούν να μάθουν ελληνικά, τραγουδώντας τα κάλαντα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top