ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΩΤΙΑ για το τροχαίο Παντελίδη! Το ΑΓΝΩΣΤΟ πρόβλημα υγείας του - Τι αποκαλύπτουν οι ιατροδικαστές

Νέα στοιχεία ρίχνουν φως στην υπόθεση Παντελίδη

Συνεχώς έρχονται νέα στοιχεία από πολλές πλευρές για την υπόθεση Παντελίδη. Η οικογένεια του άτυχου τραγουδιστή έβαλε ως τεχνικούς συμβούλους δυο Ιατροδικαστές για να βγάλουν τα δικά τους πορίσματα για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο εκείνο πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου 2016, όταν ο Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του.

Οι δυο Ιατροδικαστές, κκ. Σωκράτης Τσαντίρης και Κωνσταντίνος Ανδρέου, μίλησαν στην εκπομπή  «Αλήθειες με τη Ζήνα» και εξήγησαν για ποιο λόγο και οι δύο οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι ο Παντελίδης καθόταν τελικά στη θέση του συνοδηγού και ΔΕΝ οδηγούσε το αυτοκίνητο τη στιγμή που συνέβη το τροχαίο.

Ο κ. Τσαντίρης αναφέρει ότι βρέθηκε πολύ αυξημένη συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα του τραγουδιστή, γεγονός που φανερώνει άτομο σε κατάσταση μέθης. Δια γυμνού οφθαλμού, θα μπορούσε οποιοσδήποτε να το διαπιστώσει."Είναι δύσκολο να πούμε με σιγουριά ποιος καθόταν πίσω από το τιμόνι, αλλά σε μια τέτοια κατάσταση μέθης δεν υπάρχει δυνατότητα οδήγησης. Ιατροδικαστικά μπορώ να σας πω ότι τη στιγμή του τραυματισμού του ο Παντελίδης καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Φαίνεται από μια συγκεκριμένη στάση που είχε το σώμα του κατά τη διέλευση της συγκεκριμένης μεταλλικής ράβδου"

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, ο δείκτης του αλκοόλ στο αίμα του τραγουδιστή είχε ανοδική τάση. Αν, δηλαδή, το τροχαίο είχε πραγματοποιηθεί δέκα λεπτά αργότερα, ο δείκτης θα ήταν πολύ ανεβασμένος. "Η εν λόγω συγκέντρωση αλκοόλ στο σώμα του τραγουδιστή ορίζεται ως πολύ υψηλή, ικανή να προκαλέσει έως και αλκοολικό κώμα. Τα 2,72 gr αλκοόλ που βρέθηκαν στο αίμα του δεν ήταν το πλαφόν, αλλά το ποσοστό που υπήρχε στο αίμα του την ώρα του θανάτου του. Εφόσον υπήρχε κι άλλο αλκοόλ στο στομάχι του, σημαίνει ότι ο αριθμός θα ήταν διαρκώς αυξανόμενος".

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο τραγουδιστής έπασχε από χρόνια μυοκαρδιοπάθεια με επηρεασμένη καρδιακή παροχή, σύμφωνα με έκθεση της ιστολογικής εξέτασης.

Ο Παντελίδης, μετά βεβαιότητας, είχε, εξαιτίας του αλκοόλ εκείνο το βράδυ, δυσκολία προσανατολισμού, ήταν σε σύγχυση, είχε δυσκολία στην όραση, στις αναγνώσεις χρωμάτων και σχημάτων, πολύ σοβαρές δυσκολίες στην κίνηση και την ομιλία και ήταν, σαφώς, ληθαργικός. Είναι πολύ πιθανό να βρισκόταν μέχρι και σε καταπληξία. Παρουσίασε τυπική εικόνα μέθης με σοβαρού βαθμού έκπτωση των λειτουργικών του ικανοτήτων. Οπότε προκύπτει σαφέστατη αδυναμία οδήγησης, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου. "Ήταν θέμα χρόνου να επέλθει κατάσταση καταστολής, αν δεν είχε ήδη επέλθει. Σαφώς, όμως, ήταν ληθαργικός. Υπήρχε σαφέστατη αδυναμία οδήγησης, ειδικά τέτοιου οχήματος".

Υπήρχε, όμως, περίπτωση να μην αντιλήφθηκαν οι γύρω του ότι ο τραγουδιστής βρισκόταν σε κατάσταση μέθης; "Σας δηλώνω ότι είναι αδύνατον να μην αναγνωρίζεται η μέθη σε τέτοιο βαθμό, ακόμα κι από κάποιον μη ειδικό", λέει στην κάμερα ρητά ο κ. Ανδρέου.

Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία από τις κακώσεις του σώματός του και από το αίμα που βρέθηκε στους αερόσακους του συνοδηγού που καταδεικνύουν ότι στη θέση του συνοδηγού τελικά καθόταν ο Παντελίδης.

Περιμένουμε νέα στοιχεία από τους Ιατροδικαστές που θα ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top