ΦΩΝΑΖΕ η Ρούπα : Ζήτω η επανάσταση. Τα σκουλήκια κρατάνε το παιδί μου-Μέλος του Επαναστατικου Αγώνα η 25χρονη

Μεταφέρθηκαν στον εισαγγελέα-Πρώτη ανάρτηση: 06-01-2017 11:46

ΦΩΝΑΖΕ η Ρούπα: Ζήτω η επανάσταση

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη, οι οποίες συνελήφθησαν την Πέμπτη, κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Ηλιούπολη και στον Άγιο Δημήτριο.

«Κρατάνε το παιδί μου φρουρούμενο στο Παίδων τα σκουλήκια. Είναι αιχμάλωτος πολέμου 6 χρόνων παιδί. Ζήτω η επανάσταση», φώναξε έξω από το γραφείο του εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα. 

Εναντίον της 48χρονης και της 25χρονης που συνελήφθησαν χθες το πρωί  ασκήθηκε ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα  και δυο πλημμελήματα.  Συγκεκριμένα ασκήθηκε δίωξη για Α) συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό , να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές ,πολιτικές και οικονομικές δομές. Β) διακεκριμένη κλοπή με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ποινική δίωξη δεν αφορά σε συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα αλλά σε νέα τρομοκρατική οργάνωση. Επιπλέον ασκήθηκε δίωξη  για πλαστογραφία και άρνηση δακτυλοσκόπησης.

Στο πλευρό της Πόλα  Ρούπα η μητέρα και η αδελφή της  οι οποίες βρίσκονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων από νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ενώπιον του εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα μίλησε για το παιδί της επαναλαμβάνοντας το αίτημα να αναλάβουν την επιμέλεια η μητέρα και η αδελφή της.

Σε γραπτή δήλωση της η Πόλα Ρούπα ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να απολογηθεί .

" Είμαι επαναστάτρια και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα" αναφέρει καταγγέλλοντας ότι " τρομοκράτες εγκληματίες και ληστές είναι όσοι απαρτίζουν την οικονομική ελίτ. Είναι οι θεσμοί και οι κυβερνήσεις που μέσα από τα μνημόνια διεξάγουν την πιο βίαιη , την πιο αποτρόπαια επίθεση ενάντια στην κοινωνική βάση στο όνομα της " εξόδου από την κρίση..."

 

 

"Είμαι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα"

Στον εισαγγελέα, η 25χρονη παραδέχτηκε πως είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει κι εκείνη, όπως η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης, σε απεργία πείνας και δίψας μέχρι ο 6χρονος γιος του ζευγαριού να δοθεί στους συγγενείς της Ρούπα.

 

Οι δύο γυναίκες μετήχθησαν στην Εισαγγελία συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, σε χωριστό αυτοκίνητο η καθεμία.

Η Πόλα Ρούπα, αλλά και ο κρατούμενος σύντροφος της ανακοίνωσαν την Πέμπτη μέσω της αδελφής της 48χρονης, ότι άρχισαν απεργία πείνας, καθώς - όπως υποστηρίζουν - οι αρχές «απήγαγαν το παιδί τους» και δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται από την στιγμή της επιχείρησης στον 'Αγιο Δημήτριο.

Την Πέμπτη υποβλήθηκε αίτημα στην Εισαγγελία Ανηλίκων προκειμένου να αναγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι του εξάχρονου αγοριού η μητέρα και η αδελφή της Π. Ρούπα, ώστε το παιδάκι να μην αντιμετωπίσει κίνδυνο στην ψυχική υγεία του από την παρατεταμένη παραμονή του σε ίδρυμα.

Το εξάχρονο αγόρι - σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές - βρίσκεται σε ειδικό χώρο με την παρουσία ειδικών και εισαγγελέα Ανηλίκων ενώ, όπως τονίζεται, η διαδικασία για την επιμέλεια του απαιτούν χρόνο, καθώς πρέπει να ερευνηθεί αν οι προτεινόμενοι συγγενείς του πληρούν τις προϋποθέσεις για το αναλάβουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top