Βρέθηκαν αποτυπώματα του Σεϊσίδη και του Σακκά στο Βόλο

Τους ασκήθηκε δίωξη και για συμμετοχή και στον «Επαναστατικό Αγώνα»

Βρέθηκαν αποτυπώματα του Σεϊσίδη και του Σακκά στο Βόλο

​Δακτυλικά αποτυπώματα του Μάριου Σεϊσίδη σε αντικείμενα που κατασχέθηκαν το καλοκαίρι του 2015 από το σπίτι του Γρηγόρη Τσιρώνη στο Βόλο, εντόπισε η Αντιτρομοκρατική.

Αυτό προέκυψε στο περιθώριο κλήσης σε απολογία του 37χρονου αναρχικού από τον Εφέτη Ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο στις 10 Νοεμβρίου, ενώ όπως αναφέρει η Καθημερινή τα αποτυπώματα εντοπίστηκαν σε βιβλία και χάρτες που βρέθηκαν στο σπίτι του Γρηγόρη Τσιρώνη και της συντρόφου του στα Άνω Λεχώνια Βόλου.

Έτσι ο κ. Νικόπουλος απήγγειλε συμπληρωματική κατηγορία σε βάρος του 37χρονου για ένταξη και συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Σύμφωνα με την υπεράσπισή του πάντως, στη σχετική δικογραφία δεν υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν την υπόθεση του Βόλου με τον Επαναστατικό Αγώνα, ενώ εκτός του Σεϊσίδη, συμπληρωματική κατάθεση κλήθηκε να δώσει και ο Κώστας Σακκάς, καταδικασμένος για συμμετοχή στη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο κ. Νικόπουλος άσκησε εναντίον του δίωξη για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», βασιζόμενος στην ανίχνευση ενός δακτυλικού αποτυπώματος σε νοικιασμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο φυλακισμένος σήμερα Γιώργος Πετρακάκος.

Το αυτοκίνητο είχε βρεθεί σταθμευμένο κοντά στο διαμέρισμα που διατηρούσε ο Πετρακάκος στο Βόλο.

Το αποτύπωμα του Σακκά εντοπίστηκε σε χάρτη της Ελλάδας, ενώ στο χώρο αποσκευών είχαν βρεθεί ασύρματοι και φορητοί υπολογιστές, κι ένα jockey με το σήμα της αστυνομίας.

Και σ’ αυτή την περίπτωση η υπεράσπιση είχε χαρακτηρίσει το εύρημα «μη ενοχοποιητικό», επικαλούμενη τη φιλική σχέση που είχε ο Σακκάς με τη σύντροφο του Πετρακάκου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σεϊσίδης και ο Σακκάς είχαν συλληφθεί τον Αύγουστο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στη Σπάρτη. Ο Σεϊσίδης ήταν καταζητούμενος για συμμετοχή στους «ληστές με τα μαύρα», ενώ ο Σακκάς είχε εξαφανιστεί από το 2014 και ενώ πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 16ετή κάθειρξη για τρομοκρατία.

Η υπεράσπιση των δύο υποστηρίζει ότι η συμπληρωματική δίωξή τους για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» είναι προσχηματική και αποσκοπούσε στη λήψη DNA.

Άλλωστε ο συνήγορος του Σεϊσίδη, Κ. Παπαδάκης είχε καταγγείλει τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής για βίαιη απόσπαση DNA από τον εντολέα του μετά την αποχώρηση του τελευταίου από το γραφείο του εφέτη ανακριτή .

Ο ίδιος ο Μάριος Σεϊσίδης την Τρίτη ανήρτησε ένα κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ενόψει της δίκης του για συμμετοχή στους «ληστές με τα μαύρα», στο οποίο χαρακτηρίζει την υπόθεση «αστυνομοδικαστική φούσκα».

Υπενθυμίζεται ότι από την ίδια κατηγορία έχουν απαλλαγεί οι συγκατηγορούμενοί του, Γ. Τσιρώνης, Σ. Σεϊσίδης και Γιάννης Δημητράκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top