Δεμένα τα πλοία σε ΟΛΗ την χώρα!

Κατά της ιδιωτικοποίησης

​Όλα τα εμπορικά λιμάνια θα παραμείνουν σήμερα κλειστά στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ��μοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ κατά της ιδιωτικοποίησης.

Νωρίτερα και στο πλαίσιο της απεργίας έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το Ζάππειο αντιδρώντας στη σύμβαση για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και της China COSCO Shipping Corporation, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η ΟΜΥΛΕ επισημαίνει πως έχει την πρόθεση είναι να προχωρήσει σε καταγγελία στην επιτροπή ανταγωνισμού και στο ελεγκτικό συνέδριο για την πώληση των λιμανιών σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη και σημειώνει ότι με τη σημερινή κινητοποίηση θα καταστεί σαφής «η απόφασή μας ότι λιμάνια χωρίς πλήρη κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν ούτε στον Πειραιά, ούτε στην Θεσσαλονίκη, αλλά και σε κανένα άλλο λιμάνι».

Στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) θα απέχουν και από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top