Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι μέχρι τις 28 Μαρτίου

Διαμαρτύρονται για το Ασφαλιστικό

​Παρατείνεται έως και τις 28 Μαρτίου 2016, η αποχή των δικηγόρων με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων και την σύγκληση νέας Συντονιστικής Επιτροπής, την Πέμπτη 24 Μαρτίου προκειμένου να αποφασιστεί το επόμενο βήμα των κινητοποιήσεων.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στα βασικά αιτήματα του δικηγορικού σώματος για αυτοτέλεια του Ταμείου Επιστημόνων-Ελευθέρων Επαγγελματιών-Αυτοαπασχολουμένων, κατάθεση αναλογιστικής μελέτης και ελάφρυνση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών. Αναμένεται από την κυβέρνηση η κατάθεση συγκεκριμένων, ποσοτικοποιημένων και δεσμευτικών προτάσεων επί του ασφαλιστικού των Δικηγόρων.

Παράλληλα η Συντονιστική Επιτροπή, ενόψει των εξαγγελλόμενων αλλαγών στο φορολογικό, εξέφρασε την θέση ότι δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση του φορολογητέου εισοδήματος των Δικηγόρων. Ζητεί επίσης να καθιερωθεί αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και να προβλεφθούν ευνοϊκές διατάξεις για τους νέους, έως 5 ετών Δικηγόρους καθώς και για όσους έχουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top