Στο εδώλιο Κάντας-Σμπώκος για τα εξοπλιστικά

Η δίκη ξεκίνησε με εντάσεις

​Δυο πρώην συνεργάτες, ο πρώην διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος και ο αναπληρωτής διευθυντής, στην ίδια υπηρεσία, Αντώνης Κάντας, βρέθηκαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενοι για απιστία στην υπηρεσία μαζ�� με άλλους δυο κατηγορούμενους σχετικά με το οπλικό σύστημα ΕΡΜΗΣ.

Μάλιστα, ο Αντώνης Κάντας έχει ομολογήσει ότι πήρε μίζα για το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα, ύψους 500.000 ευρώ. Συνολικά από όλες τις ομολογίες που έχει κάνει μέχρι τώρα έχει επιστρέψει και στο ελληνικό Δημόσιο γύρω στα 10.000.000 ευρώ από μίζες.

Αντίθετη γραμμή ακολουθεί ο Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος από την αρχή επιμένει ότι δεν έχει πάρει ποτέ χρήματα για εξοπλιστικά προγράμματα.

Να θυμίζουμε βέβαια ότι πρόσφατα ο Γιάννης Σμπώκος καταδικάστηκε μαζί με τον Άκη Τσοχατζόπουλο για μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα, σε 16 χρόνια κάθειρξη.

Ωστόσο, η σημερινή δίκη ξεκίνησε με ενστάσεις. Στο μόνο σημείο που συναντήθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι, Κάντας και Σμπώκος, ήταν ότι υποστήριξαν και οι δυο πως είναι απαράδεκτη η ποινική δίωξη εναντίον τους, ισχυριζόμενοι ότι θα έπρεπε να έχει ελεγχθεί και ο υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, αλλά ουδέποτε η Βουλή του άσκησε δίωξη και ουδέποτε τον έλεγξε η δικαιοσύνη γι’ αυτό το αδίκημα!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top