Σοκ στην Λαμία: "Πλακώθηκαν" 15χρονοι και ο ένας έμεινε ανάπηρος

Καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι ο νεαρός Θανάσης

Σοκ στην Λαμία: "Πλακώθηκαν" 15χρονοι και ο ένας έμεινε ανάπηρος

Ένταση επικράτησε σήμερα στο δικαστήριο της Λαμίας, όπου ξεκίνησε -κεκλεισμένων των θυρών- η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του Θανάση Παύλου, που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική υπόθεση, που ξεκίνησε από έναν καυγά μεταξύ δύο παιδιών 15 ετών και κατέληξε σε τραγωδία… Σήμερα το ένα από τα δύο παιδιά είναι παράλυτο και επικοινωνεί μόνο με τα μάτια.

Ο Θανάσης Παύλου στις 17 Οκτωβρίου 2009 «πλακώθηκε» στο ξύλο με έναν πρώην συμμαθητή του. Το ποιος από τους δύο ξεκίνησε τον καυγά και για ποιο λόγο λίγη σημασία έχει και ��α κριθεί από το δικαστήριο. Το σημαντικό όμως είναι ότι ο 15χρονος τότε Θανάσης κατά την διάρκεια της συμπλοκής έπεσε από ύψος 5 μέτρων σε τσιμεντένιο δάπεδο και έμεινε παράλυτος.

Η ιστορία του νεαρού είχε συγκλονίσει την Λαμία.

«Ακούσαμε παιδιά να φωνάζουν. Άλλοι έλεγαν ‘σταμάτα θα τον σκοτώσεις’ και άλλοι φώναζαν ‘συνέχιζε’ », λένε αυτόπτες μάρτυρες.

Το παιδί νοσηλεύτηκε πέντε μήνες στην Εντατική. «Οι γιατροί μας έλεγαν να κάτσουμε κοντά του, γιατί ίσως να μην ξημερώσει. Επίσης μας έλεγαν ότι μπορεί αν ζήσει να είναι φυτό», περιγράφει ο πατέρας του.

Ο Θανάσης κατάφερε να ζήσει όμως δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσει. «Πήγαμε στην Γερμανία, όπου νοσηλεύτηκε και εκεί για 18 μήνες. Μετά από την νοσηλεία του κατάφερε σήμερα να επικοινωνεί με τα μάτια», προσθέτει ο πατέρας του.

Μετά από πολύ κόπο και εκατοντάδες φυσιοθεραπείες ο Θανάσης επικοινωνεί με τους γονείς του με τα μάτια. Δεν τον αφήνουν λεπτό μόνο του. Είναι το μοναχοπαίδι τους και είναι σαν να μεγαλώνουν για δεύτερη φορά το ίδιο παιδί .

«Ζούμε φυσιολογικά. Ακούμε μουσική, δεχόμαστε επισκέψεις…», λέει ο μπαμπάς του.

Σήμερα στο δικαστήριο τα πνεύματα ήταν οξυμμένα. Οι γονείς του θύματος, αλλά και του φερόμενου ως δράστη δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν την οργή τους και οι τόνοι ανέβηκαν.

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει από την μεριά του ότι ο Θανάσης είχε δείρει τον μικρό του αδερφό και ήταν αυτός που τον προκάλεσε σε καυγά το μοιραίο εκείνο βράδυ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top