Στον τόπο της βομβιστικής επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο Ιερώνυμος

Τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων

Στον τόπο της βομβιστικής επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο Ιερώνυμος

Το σημείο της βομβιστικής επίθεσης του μαραθωνίου της Βοστόνης επισκέφθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων.

Τον κ. Ιερώνυμο παρουσίασε στους δεκάδες παριστάμενους ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο οποίος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του αρχιεπισκόπου στις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι όλοι προσεύχονται για την ανάπαυση των ψυχών αυτών που χάθηκαν.

Επίσης, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκε χθες το Μουσείο Τέχνης στη Βοστόνη και το βράδυ παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο Μητροπολίτης Βοστόνης Μεθόδιος.

Σήμερα, θα γίνει η επίσημη υποδοχή του στο Ελληνικό Κολλέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, στο Μπρούκλιν της Μασαχουσέτης. Το βράδυ, ο κ. Ιερώνυμος θα παραστεί σε δείπνο προς τιμήν του.

Αύριο το πρωί, θα προεξάρχει αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στο παρεκκλήσιο της Θεολογικής Σχολής. Στη συνέχεια, θα παραστεί στην τελετή Αποφοίτησης, όπου θα του απονεμηθεί Τιμητικό Διδακτορικό Δίπλωμα Θεολογίας. Θα ακολουθήσει γεύμα στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού.

Το βράδυ του Σαββάτου, θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, συνοδευόμενος από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Το πρωί της Κυριακής, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος θα προεξάρχει αρχιερατικής θείας λειτουργίας στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, στο Μανχάταν. Μετά, η κοινότητα του Καθεδρικού θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του.

Το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Ιερώνυμος θα παρακολουθήσει συναυλία της Βυζαντινής και Μητροπολιτικής Χορωδίας Νέων, που θα τραγουδήσει προς τιμήν του στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Τη Δευτέρα, ο αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, όπου θα τελεστεί δοξολογία και θα έχει συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.
Στη συνέχεια, θα μεταβεί στον Καθεδρικό Ναό και στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, όπου λειτουργεί ημερήσιο ελληνικό σχολείο και το μοναδικό ελληνικό λύκειο στην Αμερική.

Την Τρίτη, ανήμερα της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, θα λειτουργήσει στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό του Μπρούκλιν, συμμετέχοντας και στους εορτασμούς για την εκατονταετηρίδα της κοινότητας, τα μέλη της ��ποίας θα παραθέσουν γεύμα προς τιμή του.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθεί το «Σημείο Μηδέν» των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και τον χώρο όπου θα αναγερθεί η εκκλησία του Αγίου Νικολάου που είχε καταστραφεί από την πτώση των δίδυμων πύργων.

Τέλος, την Τετάρτη θα επισκεφθεί το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.
Κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, ο αρχιεπίσκοπος θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top