Το νέο συναρπαστικό MINI Aceman

Δείτε την τεχνολογία που διαθέτει

Το νέο συναρπαστικό MINI Aceman

Το νέο MINI Aceman συνδυάζει compact εξωτερικές διαστάσεις με τον μέγιστο δυνατό χώρο για τους επιβάτες και αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Το αποτέλεσμα είναι μια σύγχρονη ερμηνεία του βασικού οράματος του εφευρέτη του κλασικού Mini, Sir Alec Issigonis: μέγιστη αξιοποίηση του χώρου με ελάχιστο αποτύπωμα σε συνδυασμό με μια σύγχρονη φιλοσοφία όσον αφορά το σύστημα κίνησης. Εξωτερικά, το MINI Aceman αποπνέει σπορ ευελιξία και αυτοπεποίθηση. Η αρχιτεκτονική του νέου crossover βασίζεται στη φιλοσοφία ενός αμιγώς ηλεκτρικού συστήματος κίνησης.

Το MINI Aceman 2024

Με καινοτόμες τεχνολογίες, η στρογγυλή οθόνη OLED προσδίδει στο εσωτερικό πρόσθετη ποιότητα σε επίπεδο έκφρασης. Με διάμετρο 240 mm, το κεντρικό όργανο διαθέτει εξαιρετικά επίπεδη σχεδίαση και γυάλινη επιφάνεια υψηλής ποιότητας. Το καινοτόμο MINI Operating System 9 επιτρέπει τον διαισθητικό χειρισμό όλων των λειτουργιών οδήγησης μέσω αφής ή φωνής. Αποτελώντας το σημείο αναφοράς σε ότι έχει να κάνει με την άνεση και την εμπειρία, η κεντρική μονάδα αλληλεπίδρασης MINI Interaction Unit ελέγχεται με παρόμοιο τρόπο με ένα smartphone.

Ο πρώτος ολοκληρωμένος φωνητικός βοηθός της μάρκας μπορεί να ενεργοποιηθεί στο MINI Aceman λέγοντας "Hey MINI!" Εναλλακτικά, το κουμπί push-to-talk στο τιμόνι είναι επίσης διαθέσιμο για το σκοπό αυτό. Η αλληλεπίδραση μέσω φωνής απεικονίζεται στην κυκλική οθόνη OLED μέσω μιας κινούμενης εικόνας γραφικών στοιχείων, τυπογραφίας και ενός avatar.

Το MINI Aceman 2024

Με μήκος στα τέσσερα μέτρα, το νέο MINI Aceman διαθέτει πέντε θέσεις και έναν ευέλικτο χώρο αποσκευών με χωρητικότητα 300 λίτρων, τιμή που μπορεί να αυξηθεί στα 1.005 λίτρα χάρη στις πολυάριθμες δυνατότητες προσαρμογής του. Με προβλεπόμενη αυτονομία έως και 406 χιλιόμετρα* στον κύκλο δοκιμών WLTP, το MINI Aceman είναι άριστα εξοπλισμένο για μετακινήσεις απαλλαγμένες από εκπομπές ρύπων και εκτός των ορίων της
Οι συναισθηματικές λειτουργίες MINI Experience Modes εμπλουτίζουν το εσωτερικό με καθηλωτικές εμπειρίες χρήστη.

Το MINI Aceman 2024

Η επικοινωνία με τον εικονικό συνταξιδιώτη - είτε πρόκειται για ένα εικονίδιο MINI είτε για τον χαρακτήρα "Spike" - είναι ιδιαίτερα εύκολη και διαισθητική χάρη στη βελτιωμένη αναγνώριση ομιλίας. Η πλοήγηση, η τηλεφωνία, η ψυχαγωγία και πολλές ακόμα λειτουργίες του οχήματος μπορούν να ελέγχονται απλά και άνετα με την εκφώνηση της σχετικής εντολής.Το MINI Intelligent Personal Assistant μαθαίνει συνεχώς μέσω διαλόγου και είναι σε θέση να αναλαμβάνει καθημερινές εργασίες σε διαδρομές που επαναλαμβάνονται τακτικά. Για παράδειγμα, με βάση γεωγραφικά δεδομένα, το όχημα μπορεί να αναγνωρίσει την είσοδο σε έναν πολυώροφο χώρο στάθμευσης και να ανοίξει αυτόματα το παράθυρο. Αυτό σημαίνει ότι οι μεμονωμένες καταστάσεις της καθημερινότητας μπορούν να διεκπεραιώνονται πιο εύκολα.

Το MINI Aceman 2024

Το Driving Assistant Plus παρέχει στο MINI Aceman πρόσθετη υποβοήθηση διεύθυνσης και κίνησης στη λωρίδα κυκλοφορίας κατά τον εγκάρσιο άξονα. Η άνετη και συνεργατική υποβοήθηση διεύθυνσης βοηθά τον οδηγό να παραμείνει στη σωστή πορεία. Η αυξημένη άνεση που προσφέρει το σύστημα συνδυάζει χαλαρό και ανώτερο έλεγχο του οχήματος, ενώ απαλλάσσει τον οδηγό από τις μονότονες και λιγότερο απαιτητικές πτυχές της οδήγησης. Η ευδιάκριτη απεικόνιση των οθονών, των στοιχείων ελέγχου και των εύκολα κατανοητών λειτουργικών χαρακτηριστικών συμβάλουν καθοριστικά στον υψηλό βαθμό ασφάλειας του συστήματος. Το νέο Trailer Assistant είναι στάνταρ και βοηθά κατά τους ελιγμούς σε χώρο στάθμευσης με ρυμουλκούμενο, προσφέροντας επίσης συμβουλές σχετικά με την απαιτούμενη γωνία του τιμονιού κατά την κίνηση με όπισθεν.

Χάρη σε δώδεκα αισθητήρες υπερήχων και τέσσερις κάμερες Surround View, το MINI Aceman μπορεί να εντοπίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις κενές θέσεις στάθμευσης, ξεκινώντας αυτόματα ελιγμούς στάθμευσης όταν ο χώρος είναι περιορισμένος, ενώ η νέα λειτουργία Remote Parking του προαιρετικού Parking Assistant Pro επιτρέπει τη στάθμευση του οχήματος με τη χρήση smartphone. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στο MINI Aceman να μπορεί να βγει αυτόματα από μια θέση στάθμευσης, διευκολύνοντας την είσοδο στο όχημα, εάν ο χώρος στο πλάι είναι πολύ περιορισμένος.

Το προαιρετικό και καινοτόμο MINI Digital Key Plus χρησιμοποιεί επίσης το smartphone του χρήστη για να εξασφαλίσει μια βολική και εξατομικευμένη εμπειρία, μετατρέποντας το smartphone σε κλειδί. Τα μπροστινά και πίσω φώτα ξεκινούν την προβολή καλωσορίσματος μόλις ο οδηγός πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των τριών μέτρων από το όχημα, με τις πόρτες να ξεκλειδώνουν αυτόματα. Αντικαθιστώντας το συμβατικό κλειδί του οχήματος, το MINI Digital Key Plus μπορεί να μεταφερθεί σε αρκετούς χρήστες.

Το MINI Aceman 2024
Το MINI Aceman διατίθεται αποκλειστικά με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, εξασφαλίζοντας μετακινήσεις χωρίς εκπομπές ρύπων. Ο ηλεκτροκινητήρας 135 kW/184 hp του MINI Aceman E παράγει ροπή 290 Nm, επιταχύνοντας το αυτοκίνητο από στάση στα 100 km/h σε 7,9 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 160 km/h. Με ισχύ 160 kW/218 hp, το MINI Aceman SE παράγει ροπή 330 Nm, επιτρέποντας στο όχημα να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 7,1 δευτερόλεπτα, μέχρι την τελική ταχύτητα των 170 km/h.

Με ενεργειακό περιεχόμενο 42,5 kWh, η μπαταρία του MINI Aceman E επιτυγχάνει αυτονομία 310 χιλιομέτρων στον κύκλο δοκιμών WLTP. Η μπαταρία υψηλής τάσης του MINI Aceman SE έχει ενεργειακό περιεχόμενο 54,2 kWh, παρέχοντας αυτονομία 406 χιλιομέτρων σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

Το MINI Aceman 2024

Η μπαταρία του MINI Aceman μπορεί να φορτιστεί με εναλλασσόμενο ρεύμα με ισχύ έως 11 kW. Η γρήγορη φόρτιση με συνεχές ρεύμα είναι δυνατή στο MINI Aceman E με ισχύ έως 75 kW και στο Aceman SE με έως και 95 kW. Σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης, η φόρτιση της μπαταρίας από το 10% στο 80% επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 30 λεπτά. Όταν είναι ενεργοποιημένο το MINI Navigation, η μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί να ρυθμιστεί εκ των προτέρων στην ιδανική θερμοκρασία για αποτελεσματική φόρτιση, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Αυτό μειώνει σημαντικά τον χρόνο φόρτισης, ειδικά σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top