Δοκιμάζουμε το νέο Mitsubishi Colt 1.0 T

Η μεγάλη επιστροφή

Δοκιμάζουμε το νέο Mitsubishi Colt 1.0 T

Η Mitsubishi είναι μια εταιρεία η οποία φημίζεται για την αξιοπιστία της στο πέρασμα των χρόνων. «Δεν σπάει δεν χαλάει» ήταν το μοτίβο όλων των οδηγών που είχαν την κατοχή τους ή και δεν είχαν ένα Mitsubishi. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία απουσίαζε από την κατηγορία Β  της ευρωπαϊκής αγοράς .

Δοκιμάζουμε το νέο Mitsubishi Colt 1.0 T

Αυτό όμως έλαβε τέλος καθώς παρουσίασε το νέο COLT έστω και αν στο νέο μοντέλο υπάρχει Γαλλικός... δάκτυλος με το όνομα νέο Clio.  Άλλωστε όλες οι εταιρείες πάνω- κάτω έχουν κάνει σύμπραξη προκειμένου να χαμηλώσουν το κόστος κατασκευής  ενός νέου μοντέλου.Έτσι στην 7η γενιά του, το COLT «πατάει» στην πλατφόρμα CMF-B της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi.

Δοκιμάζουμε το νέο Mitsubishi Colt 1.0 T
Με ευρωπαική σχεδίαση το νέο COLT είναι ένα όμορφο μοντέλο από όπου και αν το κοιτάξεις. Μπροστά η δυναμική εμφάνιση χαρακτηρίζεται από τα επιθετικά  φωτιστικά σώματα τεχνολογίας led  που δένουν αρμονικά με την εντυπωσιακή μάσκα.

Δοκιμάζουμε το νέο Mitsubishi Colt 1.0 T

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η πλήρης αναγραφή της μάρκας Mitsubishi ενώ προστίθενται μια αεροτομή και ένας προφυλακτήρας που ενσωματώνονται ομαλά στον σχεδιασμό, ενισχύοντας το δυναμικό προφίλ του οχήματος. Η επιλογή αναγραφής της μάρκας θα ακολουθηθεί πλέον σε όλα τα μοντέλα της εταιρείας.

Το εσωτερικό του νέου Mitsubishi Colt 1.0 T
Στο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί ποιοτικά υλικά, με εξαιρετική συναρμογή. Η τεχνολογία κάνει την εμφάνιση της με τον ηλεκτρονικό πίνακα οργάνων 10 ιντσών (Digital Driver Display) και την κάθετη οθόνη αφής 9,3 ιντσών Smartphone-link Display Audio (SDA)

Η κάμερα οπισθοπορείας του νέου Mitsubishi Colt 1.0 T

Η οθόνη με διάταξη πορτραίτου,μέσω της οποίας χειρίζεσαι τα ηλεκτρονικά συστήματα άνεσης και ασφάλειας του αυτοκινήτου, που ενεργοποιούνται μέσω 12 αισθητήρων και τεσσάρων καμερών. Μέσω της κάμερας οπισθοπορείας και των  αισθητήρων ραντάρ μπορείτε να έχετε  μία πλήρη εικόνα 360° του οχήματος και του περιβάλλοντός του.

Η τεχνολογία Multi Sense του  νέου Mitsubishi Colt 1.0 TΗ τεχνολογία Multi-Sense επιτρέπει στον οδηγό να διαμορφώνει το εσωτερικό του νέου COLT σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Μεταξύ άλλων, δίνει τη δυνατότητα εξατομίκευσης του ατμοσφαιρικού φωτισμού και του πίνακα οργάνων αλλά και να ρυθμίζει, για παράδειγμα, το driving mode και το steering mode.

Η οθόνη αφής του νέου Mitsubishi Colt 1.0 T

Η προηγμένη συνδεσιμότητα και η ψηφιοποίηση συνεισφέρουν επίσης στη βελτίωση της ασφάλειας. Το eCall ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του νέου COLT, τροφοδοτούμενο από μία ενσωματωμένη κάρτα SIM 4G, ώστε να μπορεί ο οδηγός να είναι ξέγνοιαστος σε περίπτωση που συμβεί κάτι απροσδόκητο και χρειαστεί βοήθεια. Το ηχοσύστημα BOSE Premium, το οποίο παράγει πιο βαθύ ήχο μέσω της διάταξης με εννέα ηχεία και την αρωγή της τεχνολογίας New Fresh Air Subwoofer (FAS). 

Τα συστήματα ασφαλείας του νέου Mitsubishi Colt 1.0 T
Η «ομπρέλλα» συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού (ADAS)  περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα .Μεταξύ αυτών είναι: Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Around View Monitor, Automatic High Beam, Blind Spot Warning, Forward Collision Mitigation system, Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist, Easy Park Assist, Rear Cross Traffic Alert και Traffic Sign Recognition. Η συνδεσιμότητα είναι πλήρης  με Apple CarPlay και το Android Auto με φωνητικό έλεγχο, επαγωγική φόρτιση τηλεφώνου και  θύρες USB .

Το εσωτερικό του νέου Mitsubishi Colt 1.0 T
Όσον αφορά τους χώρους επιβατών χάρη στο μεταξόνιο των 2,58 μέτρων χαρακτηρίζονται όχι απλά άνετοι αλλά αρκετοί για να χαρακτηριστει το COLT ώς πρώτο αυτοκίνητο μια μικρής οικογένειας.Τα θερμαινόμενα καθίσματα και το θερμαινόμενο τιμόνι περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό  από τις εκδόσεις Invite Plus.

Ο χώρος αποσκευών του νέου Mitsubishi Colt 1.0 T

Διαστάσεις (Μ/Π/Y): 4.053/1.798/1.439 mm και μεταξόνιο στα  2.583 mm. Ο χώρος αποσκευών είναι στα 340 λίτρα, έχει διπλό δάπεδο και χώρους όπου μπορείς να εκμεταλλευτείς το κάθε εκατοστό.

Ό κινητήρας του νέου Mitsubishi Colt 1.0 T
Στην «καρδιά» του Mitsubishi COLT της δοκιμής μας ήταν ο υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος βενζινοκινμητήρας 1.0L MPI-T με απόδοση 91 ίππους. Η συνεργασία με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων με την έξυπνη κλιμάκωση των σχέσεων, προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις.

Δοκιμάζουμε το νέο Mitsubishi Colt 1.0 T

Έχεις δύναμη σε όλη την κλίμακα στροφών με την ροπή στρέψης να είναι στα 160Nm. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 12,2 δευτερόλεπτα με την βελόνα του ταχύμετρου να αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα.

Δοκιμάζουμε το νέο Mitsubishi Colt 1.0 T

Με την επιλογή οικονομικού προγράμματος οδήγησης μπορείς να πλησιάσεις αρκετά την μέση εργοστασικά κατανάλωση καυσίμου που είναι στα 5.9 λίτρα ανά 100 χλμ.

Δοκιμάζουμε το νέο Mitsubishi Colt 1.0 T

Στην πράξη η μέση κατανάλωση στην διάρκεια της δοκιμής μας κυμάνθηκε στα 7 με 7,5 λίτρα με αρκετά βαρύτ το δεξί...ποδαράκι μας. Εκπομπές CO2 στα 116 γρμ./χλμ.

Δοκιμάζουμε το νέο Mitsubishi Colt 1.0 T
Στον δρόμο το Mitsubishi COLT με το εξαιρετικά στιβαρό πλαίσιο σε συνδυασμό με την σφιχτή διάταξη των αναρτήσεων με γόνατα MacPherson μπροστά και ημιάκαμπτου άξονα πίσω προσφέρει μια ασφαλή οδική συμπεριφορά. Το τιμόνι έχει πολύ αίσθηση και πληροφόρηση με αποτέλεσμα να ανεβάζεις ρυθμούς ακόμη και σε κλειστές καμπές το δρόμου όπου οι κλίσεις είναι μειωμένες .

Δοκιμάζουμε το νέο Mitsubishi Colt 1.0 T

Η προσεγμένη ηχομόνωση προσφέρει ήσυχα και ξεκούραστα ταξίδια στους επιβάτες με ποιοτική κύλιση Από την θέση του οδηγού τα κάναμε όλα πιο εύκολα χάρη στα πλούσια ηλεκτρονικά συστήματα που διόρθωναν άμεσα τις όποιες υπερβολές μας κατά την διάρκεια της δοκιμής μας. Τα φρένα αποδείχθηκαν άμεσα και απιοτελεσματικά ακόμη και σε οριακούς ρυθμούς.

Δοκιμάζουμε το νέο Mitsubishi Colt 1.0 T
Νέο Mitsubishi COLT με πλουσιότατο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας δυναμική ευρωπαική εμφάνιση με όλη την σημασία των λέξεων ελέω Γαλλικής σχεδίασης και αξιοπιστιά που φέρει ιαπωνική υπογραφή.Για να το αποκτήσετε στην έκδοση  Invite Plus χρειάζεστε 21920 ευρώ.

Δοκιμάζουμε το νέο Mitsubishi Colt 1.0 T

H αμέσως επόμενη έκδοση Intense Plus κοστίζει 24470 ευρώ και η πλήρης Instyle είναι στα 27470 ευρώ.Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται η εργοστασιακή εγγύηση πέντε ετών ή 100 χιλιάδων χιλιομέτρων και η οδική βοήθεια 5 ετών προνόμια που δείχνουν την εμπιστοσύνη που έχει η εταιρεία στο μοντέλο της.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top