Πότε έρχεται στην Ελλάδα το νέο Renault 5 E-Tech

Όλα όσοα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο Renault 5 E-Tech

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το νέο Renault 5 E-Tech

Το ηλεκτρικό Renault 5 E-Tech είναι το πρώτο όχημα που σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου πάνω στην AmpR Small, τη νέα πλατφόρμα της Ampere που προορίζεται μόνο για ηλεκτρικά οχήματα της κατηγορίας B. Το νέο Renault-5 γίνεται έτσι ένα μοναδικό όχημα με πραγματικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως το επίπεδο πάτωμα, το μακρύ μεταξόνιο (2,54 m), το μεγαλύτερο δυνατό εσωτερικό χώρο και τη μεγαλύτερη δυνατή χωρητικότητα αποσκευών (326 λίτρα), το χαμηλότερο κέντρο βάρους και το μειωμένο βάρος (λιγότερο από 1.500 κιλά).ΒΑΣΙΚΌ ΣΗΜΕΊΟ

Το εσωτερικό του Renault 5 E-Tec
Το συναίσθημα που αποπνέει ο εξωτερικός σχεδιασμός συνεχίζεται στο εσωτερικό. Ο οδηγός γίνεται αποδέκτης μιας ιδιαίτερα θερμής υποδοχής. Το ηλεκτρικό Renault 5 E-Tech διαθέτει μια μεγάλη οθόνη αφής πολυμέσων 10,1" με ένα φωτεινό και διαισθητικό περιβάλλον χειρισμού.

Το εσωτερικό του Renault 5 E-Tec

Ο γραφικός και ηχητικός σχεδιασμός της ακολουθίας υποδοχής εξελίχθηκε σε συνεργασία με το ινστιτούτο μουσικής και ήχου Ircam και με τον Jean-Michel Jarre. Ο διάσημος καλλιτέχνης, συνθέτης και συγγραφέας είναι πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής και ενθουσιώδης οπαδός της τεχνολογίας. Ο ίδιος ανέπτυξε επίσης τα ηχητικά τοπία στο όχημα και το σύστημα VSP, έναν εξωτερικό προειδοποιητικό ήχο που εκπέμπει το αυτοκίνητο όταν κινείται με ταχύτητα μικρότερη από 30 km/h για να προειδοποιεί τους πεζούς.

Κάτω από το καπό, ο κινητήρας του ηλεκτρικού Renault 5 E-Tech είναι πιο συμπαγής από τους κινητήρες των ηλεκτρικών Megane E-Tech και Scenic E-Tech στους οποίους βασίζεται. Καθώς δεν διαθέτει μόνιμους μαγνήτες, δεν χρησιμοποιεί σπάνιες γαίες, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον αντίκτυπό του στο περιβάλλον. O κινητήρας θα διατίθεται σε τρεις κατηγορίες ισχύος: 95, 120 και 150 ίππων.

Το Renault 5 E-Tec
Το ηλεκτρικό Renault 5 E-Tech είναι ένα ευέλικτο αυτοκίνητο που νιώθει άνετα τόσο στην πόλη όσο και στον αυτοκινητόδρομο, χάρη στον φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος 11 kW, τον φορτιστή συνεχούς ρεύματος 80 ή 100 kW και την μπαταρία έως 52 kWh που του προσφέρει αυτονομία έως 400 km με μετρήσεις βάσει του προτύπου WLTP. Προσφέρει, επίσης, μια σπάνια δυνατότητα για την κατηγορία ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης: μπορεί να ρυμουλκήσει τρέιλερ, με ικανότητα ρυμούλκησης 500 kg.

Το εσωτερικό του Renault 5 E-Tech
Η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, η οποία προέρχεται από τις μεγαλύτερες κατηγορίες της αγοράς, προσφέρει ένα επίπεδο οδικής συμπεριφοράς και επιδόσεων άγνωστο μέχρι πρότινος σε αυτήν την κατηγορία.
Με την τελευταία λέξη στις τεχνολογίες ασφάλειας, το ηλεκτρικό Renault 5 E-Tech διαθέτει βοηθήματα οδήγησης (ADAS) που προέρχονται από μεγαλύτερες κατηγορίες της αγοράς, όπως το έξυπνο προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου της ταχύτητας που διαβάζει τον δρόμο και το σύστημα ενεργούς υποβοήθησης οδήγησης (Active Driver Assist), μια τεχνολογία αυτοματοποιημένης οδήγησης επιπέδου 2

Το Renault 5 E-Tec

 Περιλαμβάνει επίσης πρωτοποριακές τεχνολογίες που διευκολύνουν το έργο των υπηρεσιών διάσωσης σε περίπτωση ατυχήματος (Fireman Access, Pyroswitch και QRescue). Το νέο δυναμικό σύστημα πέδησης μειώνει στο μισό τον χρόνο αντίδρασης για το αυτόματο φρενάρισμα. Τέλος, το Safety Coach υποστηρίζει τον οδηγό και μειώνει τον κίνδυνο ατυχήματος.Η κυκλοφορία του προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο του 2024.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top