Δείτε πόσα Nissan Qashqai και X-Trail e-POWER πουλήθηκαν

Η προηγμένη τεχνολογία του

Αυτό που κάνει το e-POWER να ξεχωρίζει είναι ότι οι τροχοί κινούνται αποκλειστικά από έναν ηλεκτροκινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι η οδήγηση είναι αβίαστη, ομαλή και αθόρυβη – όπως ακριβώς σε ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα. Πράγματι, τα σχόλια των πελατών του e-POWER δείχνουν ότι εκτιμούν ιδιαίτερα την ησυχία και τα χαρακτηριστικά εύκολης οδήγησης του συστήματος μετάδοσης κίνησης. Ο προηγμένος και αποδοτικός βενζινοκινητήρας στο σύστημα e-POWER χρησιμοποιείται μόνο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία φορτίζει την ενσωματωμένη μπαταρία και τροφοδοτεί τους τροχούς μέσω του ηλεκτροκινητήρα. 

Δείτε πόσα Nissan Qashqai και X-Trail e-POWER πουλήθηκαν

Όταν απαιτείται χαμηλή ισχύς για την οδήγηση του οχήματος και η μπαταρία είναι επαρκώς φορτισμένη, ο ηλεκτροκινητήρας που κινεί τους τροχούς χρησιμοποιεί μόνο ηλεκτρισμό από την μπαταρία. Εάν απαιτείται περισσότερη ισχύς, ο κινητήρας παράγει ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει τον ηλεκτροκινητήρα και να φορτίσει την μπαταρία. Όταν απαιτείται μέγιστη ισχύς, ο ηλεκτροκινητήρας παίρνει ηλεκτρική ενέργεια τόσο από τον βενζινοκινητήρα όσο και από την μπαταρία. Ακόμα, σε οποιαδήποτε στιγμή δημιουργείται αναγέννηση ισχύος, η ενέργεια από την κίνηση του οχήματος αποστέλλεται πίσω στην μπαταρία. 

Δείτε πόσα Nissan Qashqai και X-Trail e-POWER πουλήθηκαν

Επιπλέον, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ελέγχεται ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου. Όταν ο θόρυβος από τον δρόμο αυξάνεται λόγω των επιφανειακών συνθηκών και της ταχύτητας του οχήματος, ο βενζινοκινητήρας ενεργοποιείται για να φορτίσει την συστοιχία μπαταριών του e-POWER. Αυτό μειώνει την ανάγκη λειτουργίας του κινητήρα υπό κατά τα άλλα πιο αθόρυβες συνθήκες.

Δείτε πόσα Nissan Qashqai και X-Trail e-POWER πουλήθηκαν

Από το λανσάρισμά του, τον Σεπτέμβριο του 2022, το καινοτόμο σύστημα e-POWER της Nissan έχει καταγράψει περισσότερους από 100.000 πελάτες. Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα, 65.367 Qashqai και 34.663 X-Trail, εξοπλισμένα με το μοναδικό σύστημα e-POWER, έχουν πουληθεί στην Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top