Η BMW R 18 One Eight “C” είναι χάρμα οφθαλμών

Δείτε πως κατασκευάστηκε

Η BMW R 18 One Eight “C” είναι χάρμα οφθαλμών

Ο οραματιστής των custom μοτοσικλετών Paul Yaffe ανέβασε τον πήχη για άλλη μια φορά με την αποκάλυψη του τελευταίου του αριστουργήματος, μιας μοναδικής στο είδος της custom έκδοσης της BMW R 18 Transcontinental. Συνδυάζοντας την κλασική αισθητική ενός hot rod με τη χαρακτηριστική ουσία της BMW, αυτό το project αποτελεί απόδειξη της σχεδιαστικής αριστείας του Yaffe.

Από το 1991, ο κόσμος των custom μοτοσικλετών γνωρίζει τον Paul Yaffe ως έναν από τους κορυφαίους δημιουργούς μηχανοκίνητων αριστουργημάτων. Εμπνευσμένη από την εμφάνιση ενός εμβληματικού Mercury Lead Sled της δεκαετίας του '50, η ομάδα δημιούργησε πολλά μοναδικά εξαρτήματα και τροποποίησε υπάρχοντα στοιχεία της R 18. Το ατσάλινο μπροστινό φτερό κατασκευάστηκε εξ αρχής. Το original φέρινγκ της R 18 κόπηκε σε διάφορα κομμάτια και ανακατασκευάστηκε για να προσαρμόσει τη θέση του προβολέα και τη ροή αέρα στο νέο μπροστινό τροχό. 

Η BMW R 18 One Eight “C”

Καθώς η κατασκευή άρχισε να παίρνει μορφή, ο Yaffe αναδιάταξε τα αυθεντικά πίσω φώτα R 18 στα χειροποίητα πάνελ και φιλοτέχνησε μια περιοχή για την πινακίδα κυκλοφορίας στο φτερό σε κλασικό hot rod στυλ. Επίσης, επιμήκυνε τα αυθεντικά πλαϊνά καλύμματα R 18 για να διατηρηθεί το αρχικό τους σχήμα και να καλυφθεί μεγαλύτερη επιφάνεια ώστε το βλέμμα να ‘ρέει’ προς τις βαλίτσες.

Η BMW R 18 One Eight “C”

Ο Paul ανέθεσε στον εξειδικευμένο βαφέα Hector Martinez την εφαρμογή της μαύρης γυαλιστερής απόχρωσης. Επιδιώκοντας τη δημιουργία αντίθεσης, ο Paul επέλεξε ένα κλασσικό κόκκινο για το εσωτερικό με αιμάτινη απόχρωση. Τέχνη είναι να βρίσκεις την τέλεια ισορροπία. Το μυστικό είναι να αποφύγεις την υπερβολή! Η εταιρεία Guys Upholstery χρησιμοποίησε μοντέρνες επενδύσεις στη σέλα και το ταμπλό και ο Hector προσάρμοσε τις εμπρός δαγκάνες στο ίδιο χρώμα. Απλά το αποτέλσμα είναι εντυπωσιακό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top