Το νέο πρόσωπο της Volvo

Αναλαμβάνει επικεφαλής παγκόσμιας βιωσιμότητας της Volvo

Η Vanessa Butani αναλαμβάνει Επικεφαλής Παγκόσμιας Βιωσιμότητας της Volvo

Η Volvo Cars ανακοινώνει σήμερα ότι η Vanessa Butani (Βανέσα Μπουτάνι) αναλαμβάνει τη θέση της επικεφαλής παγκόσμιας βιωσιμότητας, από την 1η Απριλίου 2024. Η Vanessa διαδέχεται τον Anders Kärrberg (Άντερς Κέρμπεργκ), που αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί, έχοντας διατελέσει επικεφαλής παγκόσμιας βιωσιμότητας από τότε που η εταιρεία μας ίδρυσε την Ομάδα Παγκόσμιας Βιωσιμότητας, το 2019.

Η Vanessa θα ηγηθεί στην προσπάθεια εκπλήρωσης των στόχων βιωσιμότητας της εταιρείας μας και στη συνεχή εξέλιξη της στρατηγικής μας για τη βιωσιμότητα, διατηρώντας παράλληλα σημαντικό ρόλο στον μετασχηματισμό του οργανισμού μας από παγκόσμιο κατασκευαστή αυτοκινήτων με δυναμική παρουσία ενός αιώνα, σε κορυφαίο πάροχο βιώσιμης κινητικότητας.

Ο Anders είχε ηγετικό ρόλο στη δημιουργία του παγκόσμιου συστήματος βιωσιμότητας της Volvo Cars, εμφυσώντας μία φιλόδοξη προσέγγιση για τη βιώσιμη κινητικότητα στο μέλλον της εταιρείας μας.

Η Vanessa Butani (Βανέσα Μπουτάνι) αναλαμβάνει τη θέση της επικεφαλής παγκόσμιας βιωσιμότητας thw Ωολωο

H Vanessa είναι Καναδή και αμέσως πριν την έλευσή της στη Volvo Cars είχε τη θέση της Αντιπροέδρου Βιωσιμότητας του Ομίλου Electrolux, μίας πολυεθνικής ηλεκτρικών συσκευών. Πήρε μέρος στην ανάπτυξη της πλατφόρμας βιωσιμότητας του Electrolux Group, συμβάλλοντας στην επίτευξη των πρώτων στόχων επιστημονικής βάσης για την εταιρεία. Διαθέτει εμπειρία σε αρκετές ακόμη ηγετικές θέσεις στα πεδία της βιωσιμότητας και της στρατηγικής.

Η ανάληψη καθηκόντων από τη Vanessa έρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο. Επιπλέον του στόχου της να διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030, η Volvo Cars ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ισχυροποιεί το σχέδιο δράσης της για το κλίμα, που ήδη είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα στον κλάδο του αυτοκινήτου.

«Παρακολουθώ με θαυμασμό την προσέγγιση της Volvo Cars στη βιωσιμότητα», λέει η Vanessa. «Τώρα μου δίνεται μια φανταστική ευκαιρία να ενταχθώ στην ομάδα και να οδηγήσω την εταιρεία προς την επίτευξη των στόχων της για τη βιωσιμότητα, ενσωματώνοντας τη βιωσιμότητα ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε κάθε πτυχή της αλυσίδας αξίας. Η Volvo Cars μετασχηματίζεται γρήγορα για να απαντήσει στην ανάγκη για βιώσιμες δράσεις και ανυπομονώ να γίνω μέρος της πραγματοποίησης μίας θετικής αλλαγής για τους ανθρώπους και την κοινωνία.»

Η Vanessa θα έχει έδρα στις κεντρικές μας εγκαταστάσεις στο Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία. Θα αναφέρεται απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλό μας Jim Rowan και θα αποτελεί μέρος του Group Management Team (GMT). 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top