Τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στο ημερολόγιο της Pirelli

Διαχρονική αξία το πιο διάσημο ημερολόγιο

Το ημερολόγιο της Pirelli 2024

Το Ημερολόγιο Pirelli 2024 με τίτλο ‘Timeless’ παρουσιάστηκε στο Λονδίνο. Έργο του Prince Gyasi, τιμά κάποιες προσωπικότητες που ο ίδιος θεωρεί ότι έχουν αφήσει το στίγμα τους και προορίζονται να εμπνεύσουν τις μελλοντικές γενιές. «Διαχρονικοί δεν γεννιόμαστε, γινόμαστε», ισχυρίζεται ο Γκανέζος εικαστικός καλλιτέχνης εξηγώντας ότι τα πρόσωπά του, φωτογραφημένα με τα ζωηρά χρώματα και τις έντονες αντιθέσεις που αποτελούν σήμα κατατεθέν των έργων του, είναι γι' αυτόν σαν «υπερήρωες, αλλά ταυτόχρονα οικείοι.» 

Τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στο ημερολόγιο της Pirelli

Ο Prince Gyasi είναι ο τελευταίος από τους 39 δημιουργούς ημερολογίων της Pirelli και το έργο του αποτελεί την 50ή έκδοση στην 60χρονη ιστορία του The Cal, από το 1964 έως το 2024, λαμβάνοντας υπόψη τις χρονιές κατά τις οποίες δεν εκδόθηκε. 

Στο ημερολόγιο εμφανίζεται ο Otumfuo Osei Tutu II, βασιλιάς της ιστορικής αυτοκρατορίας Asante της Δυτικής Αφρικής, μαζί με τη βασιλική αντιπροσωπεία, στο παλάτι Manhyia υπό τον τίτλο "Ο Γαλαζοαίματος". Η Αμερικανίδα ηθοποιός Angela Bassett εκπροσωπεί την "Αλτρουίστρια", η συγγραφέας Margot Lee Shetterly και η ποιήτρια Amanda Gorman είναι "Το Πρότυπο" και ο σύγχρονος καλλιτέχνης από τη Γκάνα Amoako Boafo είναι "Ο Εκλεκτός".

Ο Gyasi αφιέρωσε έναν μήνα στον εαυτό του με τον τίτλο "Οι Λεπτομέρειες". Η εικόνα που επιλέχθηκε για το εξώφυλλο - και έναν από τους μήνες - είναι του "Φιλομαθή" νεαρού Gyasi, όπως απεικονίζεται από το παιδικό μοντέλο Abul Faid Yussif.

Τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στο ημερολόγιο της Pirelli
Σε ένα φωτεινό τυρκουάζ φόντο, ο Yussif απεικονίζεται να παίζει με μινιατούρες μερικών από τα αντικείμενα που εμφανίζονται στις σελίδες του ημερολογίου: ένα κλειδί που κρατάει η Bassett, κομμάτια ενός ρολογιού από το σκηνικό της Campbell, ροζ σκάλες που ανεβαίνει η Gorman, μια μπλε βαλίτσα που κρατάει “ ο Έντιμος”, ηθοποιός, σκηνοθέτης, DJ και παραγωγός Idris Elba.

Η παγκοσμίου φήμης superstar και ηθοποιός Tiwa Savage εκφράζει την "Ανθεκτικότητα", ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός Jeymes Samuel είναι "Ο Οραματιστής", ο επιχειρηματίας, πρώην ποδοσφαιριστής Marcel Desailly παραπέμπει στο "Focus" και η τραγουδίστρια, καλλιτέχνης και ηθοποιός Teyana Taylor είναι "Η Πρωτοπόρος".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top