Το BMW Group και η UNICEF ενώνουν τις δυνάμεις τους

Εκπάιδευση σε θετικές επιστήμες, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά

Το BMW Group και η UNICEF ενώνουν τις δυνάμεις τους

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, το BMW Group και η UNICEF ανακοίνωσαν μακροχρόνια συνεργασία υπό το σλόγκαν “BRIDGE. Educating young people for tomorrow, today” (ΓΕΦΥΡΑ. Εκπαιδεύοντας τους νέους για το αύριο, σήμερα).

Το BMW Group και η UNICEF ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η συνεργασία θα συμβάλει στον παγκόσμιο στόχο της UNICEF να προσεγγίζει 10 εκατομμύρια παιδιά και νέους κάθε χρόνο μέσω της εκπαίδευσης. Η μακροπρόθεσμη υποστήριξη του BMW Group, που προβλέπει αρχική δέσμευση για επτά χρόνια, θα βοηθήσει στην παροχή κατάρτισης και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων στους τομείς STEM (θετικές επιστήμες, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά) σε παιδιά και νέους στην Αφρική, την Ασία και την Κεντρική και Νότια Αμερική.

Το BMW Group και η UNICEF ενώνουν τις δυνάμεις τους

Οι θέσεις εργασίας που σχετίζονται με το STEM αποτελούν την κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, ωστόσο εκατομμύρια από αυτές τις θέσεις προβλέπεται να μείνουν κενές λόγω του ελλείμματος δεξιοτήτων. Το πρόβλημα είναι εντονότερο στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, όπου και παρατηρούνται διακρίσεις σε βάρος των νέων γυναικών και των κοριτσιών.

Σήμερα, οι γυναίκες αποτελούν μειοψηφία στους περισσότερους κλάδους του STEM, τόσο μεταξύ των φοιτητών όσο και στον επαγγελματικό στίβο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αντιπροσωπεύουν μόνο το 28% των αποφοίτων μηχανικών, το 22% των εργαζομένων στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και λιγότερο από το ένα τρίτο των εργαζομένων στον τεχνολογικό τομέα παγκοσμίως.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top