Τι θέλει η VW με τον Πάπα στο Βατικανό

Η VW παραδίδει 40 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Βατικανό

Η VW παραδίδει 40 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Βατικανό

Η Volkswagen υποστηρίζει το κράτος της Πόλης του Βατικανό, στη μετάβασή του προς τη βιώσιμη κινητικότητα. Έτσι στις αρχές του 2024, η εταιρεία θα παραδώσει κάτι λιγότερο από 40 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της οικογένειας ID., από το ID.3 έως τα ID.4 και ID.5. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα αποτελούν μέρος της στρατηγικής της απανθρακοποίησης του Βατικανό προκειμένου ο στόλος οχημάτων του να καταστεί κλιματικά ουδέτερος έως το 2030.  

Η κινητικότητα εφαρμόζεται με ένα ειδικό πρόγραμμα με την ονομασία «Ecological Conversion 2030» («Οικολογική Μετατροπή 2030»), το οποίο στοχεύει στη μείωση του αποτυπώματος CO2 του κρατικού στόλου οχημάτων. Για να επιτευχθεί αυτό, τα υπάρχοντα αυτοκίνητα πρόκειται σταδιακά να αντικατασταθούν με ηλεκτρικά, ώστε όλος ο στόλος να καταστεί ουδέτερος ως προς το CO2 μέχρι το 2030. 

Η Volkswagen είναι ο συνεργάτης που έχει επιλεγεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και μέσω της Volkswagen  Financial Services θα προμηθεύσει το κράτος του Βατικανό από τις αρχές του 2024, με ένα στόλο αυτοκινήτων. Σε μεταγενέστερα στάδια, θα παραδοθούν σταδιακά και άλλα αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών, επίσης από τις μάρκες του ομίλου Volkswagen, μέχρι την πλήρη αντικατάσταση ολόκληρου του στόλου έως το 2030. 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top