Πώς ο Max Verstappen πήρε τη νίκη στον αγώνα GP στη Βραζιλία

Τα ελαστικά της Pirelli που προτίμησαν οι οδηγοί 

Πως ο Max Verstappen πήρε τη νίκη στον αγώνα GP στη Βραζιλία.

Στην εκκίνηση, 19 οδηγοί είχαν επιλέξει τη μαλακή γόμα. Επτά από αυτούς έβαλαν ένα νέο σετ μαλακής γόμας C4. Ο Sargeant ήταν ο μόνος οδηγός που εκκίνησε με τη μέση γόμα. Στην επανεκκίνηση, μετά το ατύχημα στον πρώτο γύρο, στο οποίο ενεπλάκησαν οι Albon, Magnussen, Piastri, Ricciardo και Hulkenberg, δύο οδηγοί αποφάσισαν να αλλάξουν την προσέγγισή τους στον αγώνα: ο Piastri πήγε από τη μαλακή στη μέση γόμα ενώ ο Sargeant πήγε στην αντίθετη κατεύθυνση από τη μέση στη μαλακή γόμα.

Από τους 17 οδηγούς που παρατάχθηκαν για τη δεύτερη εκκίνηση, μόνο ο Ocon έκανε τρεις αλλαγές, χρησιμοποιώντας συνολικά 3 σετ μαλακής γόμας C4 και ένα σετ μέσης γόμας C3. Όλοι οι άλλοι έκαναν δυο αλλαγές, 15 οδηγοί, ακολούθησαν το μοτίβο μαλακή/μέση/μαλακή . Ο Piastri χρησιμοποίησε δύο σετ μαλακής γόμας μετά το πρώτο μέρος με τη μέση γόμα.

Ο Νόρις διένυσε τη μεγαλύτερη απόσταση με τη μέση γόμα Μεσαίο (32 γύρους) και ο Πιάστρι συμπλήρωσε 28 γύρους με τη μαλακή γόμα, τους περισσότερους απ’ όλους τους οδηγούς.

Ένα ενδιαφέρον γεγονός: η κόκκινη σημαία στον 3ο γύρο επέτρεψε σε δύο οδηγούς – τον Sargeant και τον Hulkenberg – να βγάλουν όλο τον υπόλοιπο αγώνα χρησιμοποιώντας μόνο σετ μαλακής γόμας.
Μετά από 41 χρόνια, η Formula 1 επιστρέφει στο Λας Βέγκας σε μια ολοκαίνουργια πίστα. Από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου τα μονοθέσια θα αγωνιστούν σε μια διαδρομή εντός πόλης μήκους 6.201 χιλιομέτρων που περνά από μερικά από τα πιο εμβληματικά ορόσημα όπως η διάσημη λεωφόρος Strip. Για το Grand Prix του Λας Βέγκας η επιλογή γομών είναι: C3 ως P 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top