Νέος μονοκύλινδρος κινητήρας από την Ducati

Ο Superquadro Mono είναι μοναδικός

Νέος μονοκύλινδρος κινητήρας από την Ducati

Η Ducati επιστρέφει στην παραγωγή ενός μονοκύλινδρου κινητήρα για μοτοσυκλέτες δρόμου, 30 χρόνια μετά τον θρυλικό Supermono 550. Ονομάζεται Superquadro Mono, έχει κυβισμό 659 cc, είναι Desmo και συστήνεται ως το νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία.

Ο Superquadro Mono της Ducati

Ο Superquadro Mono αποδίδει μέγιστη ισχύ 77,5 ίππων στις 9.750 σ.α.λ. και μπορεί να φτάσει τις 10.250 σ.α.λ.*, τιμές που δεν είχαν επιτευχθεί ποτέ πριν από έναν μονοκύλινδρο κινητήρα μοτοσυκλετών δρόμου. Η ροπή, της οποίας η μέγιστη τιμή είναι 6,4 kgm στις 8.000 σ.α.λ., κατανέμεται με ιδιαίτερα θετικό τρόπο, με αποτέλεσμα τη γραμμική και εκμεταλλεύσιμη απόδοση ισχύος. Όλα αυτά ενώ τηρούνται τα όρια προδιαγραφών ρύπων Euro 5. Σε αγωνιστική διαμόρφωση με εξάτμιση Termignoni, αυτός ο μονοκύλινδρος μπορεί να φτάσει την απίστευτη μέγιστη τιμή ισχύος των 85 ίππων στις 9.500 σ.α.λ..

Ο Superquadro Mono της Ducati

Η μετάδοση βασίζεται σε ένα εξατάχυτο κιβώτιο με αγωνιστικές σχέσεις που προέρχονται από την εμπειρία που αποκτήθηκε στην Panigale V4.Το κιβώτιο ταχυτήτων μπορεί να εξοπλιστεί με Ducati Quick Shift (DQS) Up & Down. Στη συγκεκριμένη υλοποίηση, το DQS βασίζεται σε έναν μαγνητικό αισθητήρα και όχι στον παραδοσιακό αισθητήρα φορτίου για τη βελτίωση της ακρίβειας και της αξιοπιστίας.Ο Superquadro Mono θα χρησιμοποιηθεί και σε μοτοσυκλέτες για κατόχους άδειας Α2, σε έκδοση με μειωμένη ισχύ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top