H Volvo «ηλεκτρίζει» στις πωλήσεις

Το μοντέλο που σαρώνει στις παραγγελίες

H Volvo «ηλεκτρίζει» στις πωλήσεις

Η Volvo Cars ανακοινώνει για το τρίτο τρίμηνο του 2023 αύξηση σχεδόν 75% στα λειτουργικά της κέρδη, που έφθασαν τα 6,1 δισεκατομμύρια SEK (σουηδικές κορόνες), εξαιρουμένων κοινοπραξιών και συνεργασιών.

H Volvo «ηλεκτρίζει» στις πωλήσεις

Οι λιανικές πωλήσεις συνέχισαν να βελτιώνονται στη διάρκεια του τριμήνου, με σταθερή διψήφια ενίσχυση και στους τρεις μήνες και αύξηση πωλήσεων κατά 22% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2022. Αυτό σημαίνει ότι η Volvo Cars ανακοινώνει πλέον δεκατρείς συνεχόμενους μήνες αύξησης στις πωλήσεις λιανικής, στοιχείο που αποτυπώνει την ισχυρή ζήτηση για τα αυτοκίνητα της, παρά τις πιέσεις των τιμών σε πολλά μέρη του κόσμου.

H Volvo «ηλεκτρίζει» στις πωλήσεις

Το μερίδιο των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις συνολικές πωλήσεις της εταιρείας για το τρίμηνο ήταν 13%, σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022 και αυξημένο κατά 111% σε ετήσια βάση. Αυτό υπογραμμίζει ότι η Volvo Cars βρίσκεται σε σταθερή τροχιά για την υλοποίηση ενός από τους πιο ταχείς μετασχηματισμούς που συντελούνται στον κλάδο. Το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού SUV EX30 σε ανταγωνιστική τιμή θα ισχυροποιήσει τη θέση της Volvo Cars και θα συνεισφέρει στη φιλοδοξία της να γίνει μία εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030.

H Volvo «ηλεκτρίζει» στις πωλήσεις

Η ανταπόκριση των πελατών σε μοντέλα όπως το EX30 ήταν μεγάλη και το μικρό SUV κατέγραψε περισσότερες παραγγελίες από το αναμενόμενο. Η παραγωγή του EX30 ξεκίνησε μέσα στο τρίτο τρίμηνο και τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να παραδοθούν στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, με την παραγωγή και τις παραδόσεις να κλιμακώνονται από τις αρχές του 2024.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top