Γιατί η Volvo «περηφανεύεται» για το λογισμικό της

Η Volvo ανοίγει νέο υπερσύγχρονο κέντρο δοκιμών λογισμικού στη Σουηδία 

Η Volvo ανοίγει νέο υπερσύγχρονο κέντρο δοκιμών λογισμικού στη Σουηδία 

Η νέα γενιά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων Volvo διαθέτει hardware με πρωτοποριακό design, αλλά και εξαιρετικά προηγμένο software που καθορίζει όλη τη λειτουργία τους, όπως η ναυαρχίδα των SUV , το EX90 και το μικρό SUV το EX30, που γίνονται καλύτερα με την πάροδο του χρόνου χάρη στις τακτικές, ασύρματες (over the air) αναβαθμίσεις λογισμικού. 

Το νέο κέντρο δοκιμών λογισμικού έχει έκταση 22.000 τ.μ. και αντιπροσωπεύει μία αρχική επένδυση 300 εκατομμυρίων σουηδικών κορόνων (SEK), αποτελώντας τη νέα ναυαρχίδα στο δίκτυο των μηχανολογικών κέντρων και των κόμβων τεχνολογίας ανά τον κόσμο. Διαθέτουν επίσης κέντρα δοκιμών λογισμικού στο Λουντ, στη Σουηδία, και στη Σαγκάη, στην Κίνα. Ωστόσο, οι νέες εγκαταστάσεις στο Γκέτεμποργκ είναι μακράν οι μεγαλύτερες από πλευράς μεγέθους και δυναμικότητας. 

Η Volvo ανοίγει νέο κέντρο δοκιμών λογισμικού στη Σουηδία

Το Volvo του μέλλοντος είναι αμιγώς ηλεκτρικό, διατίθεται όλο και περισσότερο online, βασίζεται σε εξαιρετικά προηγμένους κεντρικούς υπολογιστές, οι οποίοι τρέχουν λογισμικό που αναπτύχθηκε εσωτερικά και βελτιώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου χάρη σε τακτικές ασύρματες (over the air) αναβαθμίσεις λογισμικού. 

Αυτό καθιστά την εσωτερική ανάπτυξη λογισμικού και τις σχετικές δοκιμές σημαντικά στοιχεία για την επίτευξη των στρατηγικών της φιλοδοξιών, όπως το να είναι  ηγετική δύναμη στον κλάδο σε επίπεδο τεχνολογίας, καθώς και μία εταιρεία αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top