Έφτασε η ώρα των Παγκόσμιων Τελικών του F1 in Schools 2023

Ποιες είναι οι ομάδες που θα διαγωνιστούν

Έφτασε η ώρα των Παγκόσμιων Τελικών του F1 in Schools 2023

Οι 18οι παγκόσμιοι τελικοί του διεθνούς STEM μαθητικού διαγωνισμού F1 in Schools θα διενεργηθούν από τις 10 έως 13 Σεπτεμβρίου 2023 στο νησί Σεντόζα στην Σιγκαπούρη, με τη συμμετοχή 68 ομάδων από όλο το κόσμο, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και Κύπρος.Οι αγώνες φέτος θα διενεργηθούν με φυσική παρουσία όλων των συμμετεχόντων και την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι παρακάτω ομάδες:

Aelos - (1η Ομάδα Εσωτερικής Συνεργασίας): Anatolian Racers/Κολλέγιο Ανατόλια + GforceXanthi/ 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης

Vela – (2η Ομάδα Εσωτερικής Συνεργασίας): Mach1/Σχολή Μωραΐτη + SBMT Racing Team/Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου

Athena Racing – (3η Ομάδα Εσωτερικής Συνεργασίας): Enigma/ Εκπαιδευτική Αναγέννηση + Alacrity/Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή  
Wave Racing – (4η Ομάδα Διεθνούς Συνεργασίας): Acceleracing/Ελληνογερμανική Αγωγή + GForce/The English School, Nicosia, Cyprus.

Έφτασε η ώρα των Παγκόσμιων Τελικών του F1 in Schools 2023

Το F1 in Schools είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα διαθεματικά προγράμματα στο κόσμο, εγκεκριμένο και από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας. Στο F1 in Schools μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από Δημοτικά (Γ’ έως ΣΤ’ τάξη), Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα βοηθά τα παιδιά στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω των τεχνολογιών STEM και να καλλιεργήσουν δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως αυτή της κριτικής σκέψης, συνεργασίας, επικοινωνίας, δημιουργικότητας και επίλυσης προβλήματος.

Επιπλέον, μαζί με τις προαναφερόμενες δεξιότητες, οι συμμετέχοντες αποκτούν και γνώσεις επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, φυσικής και μηχανικής (μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλεία κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ).

Έφτασε η ώρα των Παγκόσμιων Τελικών του F1 in Schools 2023

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες και οι ελληνικές ομάδες έχουν καταφέρει μεγάλες διακρίσεις όταν διαγωνίζονται στους παγκόσμιους τελικούς, με αποκορύφωμα την πρώτη θέση στον κόσμο στους 12ους Παγκόσμιους Τελικούς 2016 στο Austin στις ΗΠΑ. Το 80% των μαθητών που συμμετέχουν στο F1 in Schools πιστεύουν ότι τους βοηθά να αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας, να συνεργάζονται και να λειτουργούν ως ομάδα, ενώ το 66% σκέφτονται να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στον χώρο των νέων Τεχνολογιών, των Επιστημών ή να γίνουν Μηχανικοί. Επίσης, το 35% των συμμετεχόντων είναι μαθήτριες.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υποστηρίζει με δωρεά του τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων που θα λάβουν μέρος και στους φετινούς παγκόσμιους τελικούς αγώνες του F1 in Schools 2023, με σκοπό να ενθαρρύνει τη συμμετοχή περισσότερων μαθητών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την εκπαίδευσή τους πάνω σε καινοτόμες εφαρμογές STEM.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top