Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο ηλεκτρικό MINI

Ο ηλκετροκινητήρας και η αυτονομία του νέου MINI

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο ηλεκτρικό MINI

Η παραδοσιακή σχεδίαση και το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του νέου MINI Cooper είναι προσανατολισμένα με συνέπεια στην αστική διασκεδαστική οδήγηση, αναδεικνύοντας την εξαιρετική θέση του μοντέλου στην κατηγορία του. Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper διατίθεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις

.Το νέο MINI Operating System 9
Στο εσωτερικό, ο σχεδιασμός του εμπρός τμήματος θυμίζει τη μινιμαλιστική αισθητική του κλασικού Mini. Στο πλαίσιο της μείωσης των περιττών στοιχείων, το νέο εσωτερικό αρκείται σε μικρότερο αριθμό εξαρτημάτων, τα οποία είναι έξυπνα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα με υψηλά πρότυπα. Πίσω από το τιμόνι, το προαιρετικό head-up display διασφαλίζει ότι όλο το σχετικό περιεχόμενο θα προβάλλεται στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Ως αποτέλεσμα, το ταμπλό στην πλευρά του οδηγού δεν απαιτεί την παρουσία πρόσθετης οθόνης, με αποτέλεσμα η ορατότητα προς τα εμπρός να είναι απρόσκοπτη.

Το νέο MINI Operating System 9

MINI Interaction Unit : Η υψηλής ανάλυσης οθόνη OLED φέρνει την επανάσταση στην εμπειρία χρήστη.

Η κεντρική οθόνη OLED θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς με την υψηλή της ανάλυση. Όπως και το στρογγυλό όργανο του προηγούμενου μοντέλου, η νέα κεντρική οθόνη αποτελεί το χαρακτηριστικό γνώρισμα της καμπίνας με τις ευέλικτες λειτουργίες της. Ως πίνακας οργάνων, το MINI Interaction Unit αποτελεί κέντρο εμπειρίας και άνεσης. Χάρη στο MINI Operating System 9, όλες οι λειτουργίες του οχήματος μπορούν να ελέγχονται διαισθητικά με αφή ή φωνητικό έλεγχο.Η οθόνη στο ανασχεδιασμένο cockpit έχει μετακινηθεί πιο κοντά στον οδηγό, για καλύτερη πρόσβαση. Η διάμετρος της λεπτής οθόνης αφής, η οποία διαθέτει υψηλής ποιότητας γυάλινο περίγραμμα, έχει αυξηθεί στα 240 mm. Η λογική λειτουργίας της θυμίζει τα πρότυπα γνωστά από τα smartphones.

Το νέο MINI Operating System 9

Το καθένα με τον δικό του σχεδιασμό διεπαφής χρήστη, τα MINI Experience Modes με τις ονομασίες Core, Green και Go-Kart είναι διαθέσιμα στο βασικό εξοπλισμό, ενώ έως και τέσσερα επιπλέον modes περιλαμβάνονται στον προαιρετικό εξοπλισμό MINI Experience Modes. Στο νέο MINI Cooper, πολυάριθμες λειτουργίες μπορούν να ελέγχονται με τον πρώτο ολοκληρωμένο φωνητικό βοηθό της μάρκας. Το MINI Intelligent Personal Assistant ενεργοποιείται με τον χαιρετισμό "Hey MINI" ή από το μπουτόν push-to-talk στο τιμόνι.

Το νέο ηλεκτρικό MINI

Η αλληλεπίδραση μέσω φωνής λαμβάνει χώρα στη στρογγυλή οθόνη OLED με τη μορφή ενός animation γραφικών στοιχείων, τυπογραφίας και ενός avatar. Για την απεικόνιση, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ του "MINI" - μιας στυλιζαρισμένης αναπαράστασης ενός MINI - ή προαιρετικά του "Spike" που είναι ήδη γνωστό σε πολλούς φίλους του MINI. Η επικοινωνία με αυτόν τον εικονικό σύντροφο είναι ιδιαίτερα αληθοφανής χάρη στη βελτιωμένη αναγνώριση φωνής. Για τη διασφάλιση της ομαλής επικοινωνίας, οι φωνητικές εντολές μεταδίδονται άμεσα και οπτικοποιούνται στην οθόνη. Με αυτόν τον τρόπο, ο οδηγός μπορεί να ελέγχει την πλοήγηση, το τηλέφωνο, την ψυχαγωγία και πολλές άλλες λειτουργίες του οχήματος μέσω φωνητικών εντολών.

Συνδεσιμότητα MINI : το νέο MINI Operating System 9.

Το MINI Operating System 9 έχει αναπτυχθεί εσωτερικά από το BMW Group και βασίζεται σε μια στοίβα λογισμικού Android Open Source Project (AOSP). Ο χειρισμός είναι διαισθητικός και ακολουθεί τα πρότυπα που είναι γνωστά από τις ηλεκτρονικές συσκευές ευρείας κατανάλωσης.Στο κέντρο της οθόνης βρίσκεται το μενού έναρξης, όπου μπορείτε να επιλέξετε εξατομικευμένο περιεχόμενο και να το θέσετε σε λειτουργία κάνοντας swipe στο πλάι. Στο κάτω τμήμα της οθόνης βρίσκεται η σταθερή γραμμή κατάστασης που περιέχει τα στοιχεία του μενού “Navigation”, “Media”, “Telephony”, “All Apps” και, ανάλογα με την κατάσταση, “Home”, τα οποία μπορούν να επιλεγούν απευθείας.

Το νέο MINI Operating System 9

Ανάλογα με το επιλεγμένο Experience Mode, ένα απλό πάτημα στην ένδειξη της ταχύτητας μετατρέπει ολόκληρο το MINI Interaction Unit σε ένα τυπικό ταχύμετρο MINI.Κατά την οδήγηση, το πλήρες πακέτο πλοήγησης MINI Navigation Package σε συνδυασμό με το προαιρετικό MINI Connected Package παρέχει υποστήριξη με τη μορφή ρεαλιστικών τρισδιάστατων απεικονίσεων σε περίπλοκες στροφές, απεικόνιση της τρέχουσας κατάστασης της κυκλοφορίας ακόμη και χωρίς ενεργοποιημένη την καθοδήγηση διαδρομών.

Επιπλέον, τα MINI Connected Upgrades επιτρέπουν ευέλικτες κρατήσεις πρόσθετων λειτουργιών του οχήματος – απλά και ψηφιακά. Σε συνδυασμό με το προαιρετικά MINI Connected Package, το MINI Connected Store παρέχει πρόσβαση σε μια συνεχώς εξελισσόμενη ποικιλία πρακτικών και διασκεδαστικών εφαρμογών, όπως παιχνίδια, μουσική και video streaming. Η νέα εφαρμογή AirConsole παρέχει μια μοναδική μορφή in-car gaming για όλους τους επιβάτες, καθιστώντας το smartphone το χειριστήριο του παιχνιδιού στην οθόνη OLED.

Τα νέα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης διευκολύνουν την καθημερινότητα.

Εκτός από τις λειτουργίες αυτόματης στάθμευσης που προσφέρει το Parking Assistant, το νέο προαιρετικό Parking Assistant Plus διευκολύνει περαιτέρω την όλη διαδικασία. Χάρη στους 12 αισθητήρες υπερήχων και τις τέσσερις κάμερες surround-view, το όχημα μπορεί να αναγνωρίζει με μεγαλύτερη σαφήνεια τις πιθανές θέσεις στάθμευσης αλλά και να επιχειρεί από μόνο του ελιγμούς στάθμευσης σε περιορισμένο χώρο.

Το καινοτόμο MINI Digital Key Plus χρησιμοποιεί επίσης το smartphone για μία άνετη και εξατομικευμένη εμπειρία. Εδώ το smartphone μετατρέπεται σε κλειδί, επιτρέποντας το αυτόματο άνοιγμα του οχήματος. Η διαδικασία καλωσορίσματος μέσω της ενεργοποίησης των εμπρός και πίσω φώτων ξεκινά μόλις ο οδηγός βρεθεί σε απόσταση μικρότερη των τριών μέτρων από το αυτοκίνητο, με τις πόρτες να ξεκλειδώνουν όταν ο οδηγός βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη του 1,5 μέτρου. Το ψηφιακό κλειδί μπορεί να χρησιμοποιείται από διάφορους χρήστες αντικαθιστώντας το κλασικό κλειδί για ευκολότερη κοινοχρησία.

Ο ηλεκτροκινητήρας των 135 kW/184 hp του MINI Cooper E παράγει ροπή 290 Nm, επιταχύνοντας το όχημα από στάση στα 100 km/h σε 7,3 δευτερόλεπτα. Με ισχύ 160 kW/218 hp και μέγιστη ροπή 330 Nm, το MINI Cooper SE επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα. Η αυτονομία που προσδιορίζεται σύμφωνα με τον κύκλο WLTP είναι έως 305 χιλιόμετρα για το MINI Cooper E με βάση την μπαταρία υψηλής τάσης με χωρητικότητα 40,7 kWh. Στο MINI Cooper SE, η εκτιμώμενη μέγιστη αυτονομία αυξάνεται σε 402 χιλιόμετρα με τη συνεισφορά μιας μπαταρίας με χωρητικότητα 54,2 kWh.Τα διάφορα MINI Experience Modes μπορούν να ενεργοποιηθούν με το πάτημα του διακόπτη "Experiences".

Η μπαταρία του MINI Cooper μπορεί να φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα με 11 kW. Η ταχεία φόρτιση με συνεχές ρεύμα είναι επίσης εφικτή στο MINI Cooper E με 75 kW και στο Cooper SE με έως 95 kW. Σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης, αυτό επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας από το 10% στο 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά. Με το MINI App ο πελάτης έχει στη διάθεση του μια επισκόπηση της διαδικασίας φόρτισης, ακόμα και από απόσταση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top