Η επιστροφή του Giallo Ducati

Τα αγωνιστικά μοντέλα που έγραψαν ιστορία

Η επιστροφή του Giallo Ducati

Η Ducati αποτίει φόρο τιμής στην ιστορία της στον κόσμο των αγώνων ανακοινώνοντας ότι και οι δύο επίσημες ομάδες WorldSBK (Aruba.it Racing – Ducati Team) και MotoGP (Ducati Lenovo Team) θα αγωνιστούν στους γύρους στο Misano των αντίστοιχων Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων με ειδικά κίτρινα αγωνιστικά χρώματα, που αντιπροσωπεύουν την αναβίωση του θρυλικού Giallo Ducati.

Η επιστροφή του Giallo Ducati

Το κίτρινο είναι ένα χρώμα που έχει μια σημαντική παράδοση στην ιστορία του κατασκευαστή μοτοσυκλετών με έδρα τη Μπολόνια. Οι πρώτες σπορ μοτοσυκλέτες σε αυτό το χρώμα χρονολογούνται από το πρώτο μισό της δεκαετίας του '70 (η 750 Sport και η 750 SS Desmo της ομάδας Spaggiari), αλλά ήταν στη δεκαετία του '90 που το Giallo Ducati, το χρώμα που ενέπνευσε συγκεκριμένα αυτά τα αγωνιστικά χρώματα, είχε τη μεγαλύτερη δημοτικότητα με την υιοθέτησή του στον κόσμο των αγώνων, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε στη γραμμή παραγωγής.

Η επιστροφή του Giallo Ducati

Τα αξιομνημόνευτα μοντέλα στο Giallo Ducati περιλαμβάνουν σίγουρα τη Ducati 748, της οποίας η αγωνιστική έκδοση χάρισε στον Paolo Casoli τη νίκη στο πρωτάθλημα του 1997 του Supersport World Series, χωρίς να ξεχνάμε superbikes όπως οι 916, 996, 749, 999 και 1199 Panigale και άλλα διάφορα μοντέλα της γκάμας.

Η επιστροφή του Giallo Ducati

Από χρωματική άποψη, το χρώμα στην Panigale V4 R της Aruba.it Racing – Ducati Team έχει σχεδιαστεί ξεκινώντας από την αρχική γραφιστική βάση. Το Giallo Ducati γίνεται το κυρίαρχο χρώμα της μοτοσυκλέτας και διατρέχεται από μαύρα, γκρι και λευκά μπλοκ και γραμμές, δημιουργώντας έναν συνδυασμό που γιορτάζει την αθλητική ιστορία του κατασκευαστή μοτοσυκλετών με έδρα τη Μπολόνια, αλλά ταυτόχρονα δίνει στο χρώμα Giallo Ducati μια σύγχρονη ταυτότητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top