BMW i5: Αλλάζει λωρίδες με τα... μάτια

Τελειώνουν οι δοκιμές της BMW i5 και θα την παρουσιάσουν

Η νέα BMW i5 αλλάζει λωρίδες με τα... μάτια

Η διαδικασία εξέλιξης της πρώτης BMW i5 σε επίπεδο παραγωγής μπαίνει στην τελική ευθεία με την βελτιστοποίηση των συστημάτων υποστήριξης οδηγού και ελεγχόμενης ανάρτησης. Το καινοτόμο σύστημα Vertical Dynamics Management ανεβάζει σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο την ισορροπία μεταξύ σπορ συμπεριφοράς και οδηγικής άνεσης, για την οποία η BMW Σειρά 5 ήταν πάντα γνωστή. Και η ικανότητα αυτοματοποιημένης οδήγησης του αυτοκινήτου έχει επίσης περάσει σε μια νέα διάσταση με τη λειτουργία Highway Assistant, η οποία ελέγχει την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, επεμβαίνει στο τιμόνι και εκτελεί για πρώτη φορά αλλαγές λωρίδας μέσω ενεργοποίησης ματιών.

Η  λειτουργία Highway Assistant της νέας BMW i5

Μια κάμερα στο εσωτερικό βοηθά στην παρακολούθηση του επιπέδου εγρήγορσης του οδηγού και επιτρέπει επίσης μια ακόμα καινοτομία: σε παγκόσμια πρωτιά, την αυτοματοποιημένη αλλαγή λωρίδας. Η καινοτομία αυτή περιλαμβάνεται ως μέρος των συστημάτων Driving Assistant Professional και Highway Assistant και στη νέα BMW Σειρά 5 Sedan μπορεί να ελεγχθεί με ενεργοποίηση ματιών. Το χαρακτηριστικό αυτό οδηγεί σε ένα νέο επίπεδο αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπου και αυτοκινήτου.

H λειτουργία Highway Assistant της νέας BMW i5

Το κοίταγμα του εξωτερικού καθρέπτη προτρέπει το αυτοκίνητο να ξεκινήσει τη διαδικασία αλλαγής λωρίδας και να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες κινήσεις του τιμονιού και προσαρμογές της ταχύτητας έως τα 130 χλμ./ώρα μόλις ο οδηγός επιβεβαιώσει ότι το επιθυμεί και η κατάσταση της κυκλοφορίας το επιτρέπει. Η καθαρά οπτική αυτή χειρονομία συμπληρώνει την προηγούμενη χρήση του μοχλού φλας, που είναι επίσης διαθέσιμος ως εναλλακτική λύση.

Το πίσω μέρος της νέας BMW i5

Η BMW i5 υπεβλήθη σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δοκιμών - από τις χιονισμένες και παγωμένες επιφάνειες του κέντρου χειμερινών δοκιμών στο Arjeplog της Σουηδίας και περιοχές όπου επικρατούν ακραίες συνθήκες ζέστης και ξηρασίας, μέχρι οδήγηση στην πόλη, σε επαρχιακούς δρόμους, σε αυτοκινητόδρομους και σε επιλεγμένες πίστες δοκιμών. Η παραγωγή της νέας, όγδοης γενιάς της BMW Σειράς 5 Sedan θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2023 στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing της Βαυαρίας. Το λανσάρισμα του αυτοκινήτου στην αγορά θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top